Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Джо Байдън: Планът ми е през 2024 година да се кандидатирам отново за президент

/
/
253 Views
Advertisement:

Advertisement:

Продължават коментарите, след като президентът на САЩ Джо Байдън даде първата си пресконференция с въпроси повече от 2 месеца след като встъпи в длъжност.

Никога в настоящата история на страната не се беше случвало толкова дълго време американски президент да не отговаря на въпроси от представителите на медиите.

Байдън говори пред ограничен кръг от журналисти точно 61 минути. Акцентите от думите на президента, обобщени от “Американска политика”:

Не вижда причина да не се кандидатира отново за президент през 2024г. и към този момент това е целта му.

Постави си за цел до края на април да се извършат 200 млн ваксинации в страната като наскоро те надминаха 100 млн.

 

 

 

 

Основната му задача е да овладее кризата, свързана с панадемията, но скоро ще се захване и с другите проблеми, които “тлеят от дълго време” – законът за притежанието на оръжия, имиграцията, климатичните промени, промените в изборния кодекс и др.

Намерението на предишния президент Доналд Тръмп американските войници да напуснат Афганистан до месец май няма да се случи, но все пак на този етап не се е отказал от идеята на бившата администрация САЩ да прекрати военното си присъствие там.

Лидери като Путин и Си Дзинпин виждат бъдещето на света през призмата на авторитарно управление, но САЩ няма да спре с опитите за дипломация по демократичен начин.

Голяма част от въпросите към Байдън бяха свързани със задълбочаващата се миграционна криза, която се случва на границата между Мексико и САЩ, където милиони латиноамерикански имигранти чакат възможност да влязат в страната. Американското правителство все още няма отговор на това как ще се реши въпросът с хората, правещи опити да преминат границата.

На моменти Байдън губеше мисълта си и не успяваше да довършва изреченията си и също така правеше дълги паузи докато говори. Американският президент си носеше и “пищов” – бележки на които му бяха написани основни неща, които да засегне в речта си и отговорите си.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!