Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Джо Байдън: Планът ми е през 2024 година да се кандидатирам отново за президент

/
/
285 Views

Продължават коментарите, след като президентът на САЩ Джо Байдън даде първата си пресконференция с въпроси повече от 2 месеца след като встъпи в длъжност.

Никога в настоящата история на страната не се беше случвало толкова дълго време американски президент да не отговаря на въпроси от представителите на медиите.

Advertisement:

Байдън говори пред ограничен кръг от журналисти точно 61 минути. Акцентите от думите на президента, обобщени от „Американска политика“:

Не вижда причина да не се кандидатира отново за президент през 2024г. и към този момент това е целта му.

Постави си за цел до края на април да се извършат 200 млн ваксинации в страната като наскоро те надминаха 100 млн.

 

 

 

 

Основната му задача е да овладее кризата, свързана с панадемията, но скоро ще се захване и с другите проблеми, които „тлеят от дълго време“ – законът за притежанието на оръжия, имиграцията, климатичните промени, промените в изборния кодекс и др.

Намерението на предишния президент Доналд Тръмп американските войници да напуснат Афганистан до месец май няма да се случи, но все пак на този етап не се е отказал от идеята на бившата администрация САЩ да прекрати военното си присъствие там.

Лидери като Путин и Си Дзинпин виждат бъдещето на света през призмата на авторитарно управление, но САЩ няма да спре с опитите за дипломация по демократичен начин.

Голяма част от въпросите към Байдън бяха свързани със задълбочаващата се миграционна криза, която се случва на границата между Мексико и САЩ, където милиони латиноамерикански имигранти чакат възможност да влязат в страната. Американското правителство все още няма отговор на това как ще се реши въпросът с хората, правещи опити да преминат границата.

На моменти Байдън губеше мисълта си и не успяваше да довършва изреченията си и също така правеше дълги паузи докато говори. Американският президент си носеше и „пищов“ – бележки на които му бяха написани основни неща, които да засегне в речта си и отговорите си.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar