Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Динко Вълев в готовност да разреши кризата с Vera SU, властта не му позволява (ВИДЕО)

/
/
13538 Views
Advertisement:

Динко от Ямбол: Не съм Чък Норис, аз съм достоен човек, който се защити да  не бъде премазан - bTV Новините

Advertisement:

Динко Вълев, който стана извествен със залавянето на бежанци, има готовност да помогне с разрешаването на кризата със заседнали край Камен бряг кораб Vera SU.

Във видеоклип той споделя, че се е обадил в Министерството на транспорта, гарантирал, че има подходящата техника, която може да реши проблема със заседналия плавателен съд.  В крайна сметка обаче от ведомството отказали да се възползват от услугите му.

“Опитах няколко пъти да се свържа с министъра на транспорта през миналата седмица, но стиганх само до неговия ПР. Свързах се и с морска администрация и им обясних, че имам техника, огромни прахосмукачки с маркучи дълги по 100-110 м., които могат да смучат и директно да товарят в големи гондоли. Те ме отрязаха и обясниха, че имат план. Какъв им е планът? Да викнат холандска фирма, която ще им вземе тройно на това, което ще взема аз. Все още нищо не са направили. Искам парите да останат в България, но те явно не искат. Защо 1 седмица по-късно нищо не са направили и ще стане екологична катастрофа. Не се правя на голям разбирач, но имам такава техника, която разтоварва кораба и след това да се дръпне с военния катер”, коментира Динко.

Припомняме, че екипажът на кораба беше евакуиран по тяхно желание. Последваха разпити, след които капитанът и вторият помощник-капитан бяха задържани. Те са обвинени за допускане на засядане на кораб, което може да доведе до загуба на живот или до увреждане на чужд имот и ако вината им бъде доказана, ги очакват от 5 до 15 години лишаване от свобода.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!