Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Директор в МОН: Ако намерим заразен ученик, ще го изведем от класа, няма да затваряме училището

/
/
270 Views

Пенка Иванова, директор в МОН, говори в сутрешния блок на БНТ какво би станало, ако се открият заразени ученици при масовото тестване, на което засега само 20% от родителите са съгласни:

„Проучване на МОН показа, че 20% от родителите са съгласни за тестване на учениците. Това е проучване на нагласите на родителите и всяко проучване е на доброволен принцип.

Advertisement:

Идеята е да се направи моментна снимка на заболеваемостта след връщането на учениците в училище. Целта е да имаме по-безопасна среда. Ще бъдат включени ученици от 1 до 12 клас.

 

 

 

 

Прави се допитване и в детските градини. След изрично съгласие от страна на родителите, в тестването ще бъдат включени засега само ученици от 1 до 12 клас.

Информацията ще стигне само до родителя на детето. На този етап изследвания за антитела няма да се правят. Медицински специалисти ще извършват изследването.

Това, че може да е карантиниран един клас, не значи, че ще бъде затворено училището. Ученик с положителен резултат ще бъде изведен от класа и родителите ще са спокойни.

30% от учителите се ваксинираха. Това е деликатен и личен избор.
Националното външно оценяване ще се проведе за всички предвидени класове, то ще бъде в датите, обявени от министъра. Желанието на родители и ученици е да продължи учебният процес.“

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar