Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Днес от 18 часа организират „Масово затваряне на очи“ пред Немското посолство. Обявиха: Германия толерира 10 години организираната престъпност в лицето на Бойко Борисов

/
/
305 Views

снимка „Масово затваряне на очи пред немското посолство“, Булфото

„Масово затваряне на очи“ пред немското полство се организира за днес от 18 часа, съобщават организаторите на страницата си.

Advertisement:

Ето какво пишат те:

 

 

 

„Събираме се, за да попитаме немското представителство у нас защо вече едно десетилетие една от водещите сили в Европейския съюз толерира очевидната организирана престъпност в нашата управленска класа в лицето на Бойко Борисов и неговите правителства, както и на свързаните с тях структури в съдебната система. Искаме да знаем как се съвместяват претенциите за върховенството на закона, които съпътстват всяка европейска директива към България, с широко затворените очи на европейския политически елит за техните „партньори“ от ГЕРБ.

 

 

Дори преди месец Манфред Вебер, лидерът на ЕНП – най-голямата партия в Европейския парламент, обяви „пълната си подкрепа за правителството на Бойко Борисов в борбата му срещу корупцията“. Той сериозно ли?

Интересуваме се също от това как една толкова развита система за финансов мониторинг като европейската, и в частност немската, допуска изтичането на милиарди от еврофондове в джобовете на българските олигарси и управленци.

Искаме да покажем, че сме несъгласни Европа неформално да спонсорира мафиотските структури у нас, които без нейните финансови ресурси не биха могли така здраво да се окопаят във властта, както от началото на членството ни в Европейския съюз.

Не искаме нашият министър-председател да бъде „пиколо“ на Меркел и на всички останали европейски лидери.
Ние искаме да прекратим обезличаването на демокрацията в България, за което мълчанието на европейските институции и политически сили допринася вече толкова време.

Призоваваме немските политически лидери да поставят въпроса за степента на корупцията в България, която бива легитимирана чрез тяхното незаемане на позиция. Очакваме да вземат отношение към настоящите протести и лицата Бойко Борисов, Иван Гешев, Делян Пеевски и Ахмед Доган, от които пряко страдат българската демокрация и българският народ.

Моментът е исторически. Подкрепете ни!

Срещата е в 18:00ч на метро станция Жолио Кюри от страната на Интерпред и към 18:20 тръгваме към самото посолство.
Този протест се разграничава от противниците на Европейския съюз. Той иска да подкрепи пълноценното и равноправно израстване на България в демократичните ценности на Европа чрез заемане на критична позиция и апел към поемане на отговорност.  „

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar