Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Доган към съпартийците си: Бъдете пред другите, но само на крачка, да не ви станат врагове

/
/
232 Views

Съвет към съпартийците си отправи Ахмед Доган. „Бъдете пред другите, но само на крачка, за да не ви станат врагове“.

„За да бъдете равнопоставени с другите политически сили, трябва да сте поне една крачка, но не повече пред тях в сканирането, визирането и реформирането на света. Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, тогава ще се превърнем в събирателен образ на врага за всички“, даде заръка на делегатите на Х Национална конференция на ДПС почетният председател на движението Ахмед Доган. Форумът се проведе онлайн заради пандемията, предаде offnews.bg.

Advertisement:

Словото на Доган е най-чаканото събитие на конференцията, защото по традиция думите му се смятат за насоки за политическата дейност на партията. Сокола е известен с ловкото си политическо лавиране, заради което получи прозвището „балансьор“.

След като изрече думите си за мястото на ДПС сред останалите политически сили, той уточни, че „този императив е валиден за всички формации, които се появяват на бял свят като съпротива срещу асимилирането на тяхната идентичност“.

Той отново се върна на старата си теория за „заедност“ и призова хората си да превърнат единството и заедността във вътрешна мотивация за правенето на политики.

Доган намекна, че правителството действа със закъснение на заплахата от коронавирус и не отвори нито дума за оценка на работата на кабинета и премиера.

Това изцяло бе оставено в ръцете на досегашния лидер Мустафа Карадайъ. В доклада си пред делегатите той направи оценка на работата си като председател от 2016 г. „Днес нашата сила ни дава самочувствието на строители на демократична България, за стожер на демокрацията и на мира в страната, самочувствието да бъдем мост за толерантност на Балканите, за реформатори в европейски план, радетели на глобалния ред“, отбеляза Карадайъ.

Според него кризата в страната и липсата на реформи са проблеми, които са отвъд възможностите на управляващите. „Многократно предупреждавахме партия ГЕРБ за създадените от самите тях предпоставки за провал на управлението, поради включването на национализмите и популизмите в централната власт”, влезе в старата си стилистика той. Карадайъ напомни и за искането на ДПС правителството и премиера да подадат оставки и предупреди за щетите, които ще претърпи ГЕРБ на предстоящия вот, и те ще бъдат толкова по-тежки, колкото повече време се държат за властта.

 

 

Ето и пълния текст на обръщението на Ахмед Доган:

Живеем в трудни и непредвидими времена, един вирус промени начина на живот и показа колко много сме уязвими във всички измерения на живота. Разбира се, и това ще мине, но нищо от сегашния ни живот няма да има сегашната форма и осмисленост. За една година от своето коварно шествие по планетата Ковид-19 преобрази политически реалности, смени политически субекти, показа дефицитите на държавните институции и техните функции в обслужването на обществото, удари икономиката и ужким миксира пластовете на корпоративните и обществени интереси, като с лека ръка издигна здравната сигурност на гражданите в основен приоритет на всички държави.

Това шокира политическия елит, защото този проблем беше загърбван и отлаган във времето. Сътресенията от тези промени ще бъдат съизмерими с изменението на климата, с мащабни войни или с финансово-иконбимическата криза в монетарен мащаб. И точно в такъв критичен момент от живота на човечеството изрази като глобално единство, обединени усилия и заедност са най-често изговаряните призиви към всички. Няма съмнение, че всеки интуитивно разбира смисъла на тези послания, но само когато е надвиснала обща опасност над главите ни.

Пожелавам на всички ви да преговорим уроци за единство и заедност! Тъкмо затова – задачата на задачите е да предотвратим очертаващата се на хоризонта хуманитарна катастрофа. Всички усилия трябва да бъдат центрирани в борбата срещу коронавируса и последствията от нея. За нашите избиратели и за всички граждани на страната.

Пожелавам на всеки от вас да направи това за другите, което би очаквал да получи от света около него. Пожелавам да превърнете единството и заедността във вътрешна мотивация за правене на политики и реална история!

Но не забравяйте – за да бъдете равнопоставени с другите политически сили трябва да сте поне една крачка, но не и повече пред тях в сканирането, визирането и реформирането на света, в който живеем. Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, тогава ще се превърнем в събирателен образ на врага за всички. Този императив е валиден за всички формации, които се появяват на бял свят като съпротива срещу асимилирането на тяхната идентичност. Намирането на оптималния баланс в съотношението какви сме и как искаме да се легитимираме съобразно политическото време в обществото е изкуството за правене на политика.

Пожелавам ви да бъдете силни, живи и здрави и да отстоите себе си във времето,

Обичам ви!

Винаги ваш Ахмед Доган

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar