Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Домашно чудо-тор за разсада от краставици, гарантиращо ранна и изобилна реколта

/
/
1272 Views

Домашно чудо-тор за разсада от краставици, гарантиращо ранна и изобилна реколта

Здрав разсад от краставици – не е нужно да купувате скъпи препарати от магазина

Ако решите сами да си отгледате разсад краставици, изобщо не е необходимо да си купувате специални торове. Всичко, от което се нуждаете за здрав разсад са прости средства, които имате под ръка. Естественият тор е ефективен, той не само ще осигури на разсада всички необходими вещества, но струва стотинки, дори почти без пари.

Advertisement:

Трябва да подхраните разсада от краставици при появата на първото листо. Преди това, като правило, растенията имат достатъчно микроелементи, намиращи се в субстрата. Общото за всеки тип подхранване, е че се използват след поливане.

Подхранване с маяРазредете 10 г суха мая в 3-литров буркан с вода, добавете 1 супена лъжица захар. Сместа е готова за употреба след един ден. Прилага се под корен – 5 супени лъжици на растение.

ЙодЙодният разтвор е не само тор, но и средство за защита. Може да се използва на всички етапи от растежа. Достатъчно е да разредите 4 капки йод в 1 литър вода. Поливането се извършва под корен. Норма – 3 супени лъжици на растение.

Дървесна пепелДървесната пепел, която е богата на калий и фосфор, ще бъде отлично средство за подхранване. Достатъчно е да разредите 1 чаша пепел в 3 литра гореща вода и да я оставите да престои за един ден. Инфузията може да се използва за пълноценно поливане. Между другото, възрастните растения обичат пепелта не по-малко.

Лукови люспиЛюспите от 5 глави лук се накисват в 1 литър вода и се оставят в продължение на 3 дни. Торенето трябва да се извършва след поливане под корен.

Вижте още: Алуминиево фолио – уникален лек за здраве и красота

Можете да изберете един от методите. Може и да ги редувате. Във всеки случай ще имате здрав разсад от краставици, който ще ви се отблагодари с ранна и изобилна реколта.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar