Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Дончев: Борисов трябва пак да е премиер на България

/
/
292 Views

кадър: bTV

Бойко Борисов пак ще е премиер на България, след като ГЕРБ спечелят отново изоборите, стана ясно от думите на Томислав Дончев.

Advertisement:

Настроението на българите се променя и все повече от тях искат да се ваксинират. Освен това опашките и усещането за дефицит действат като магнит на българите. Това каза в студиото на bTV вицепремиерът Томислав Дончев.

Той коментира отхлабването на мерките с думите, че каквото и да е отворено – молове, заведения и т.н., не е задължително да се ходи там. Хората трябва да са максимално отговорни към семейството си, ако в него имат близки, които са в рисковите групи, обясни Дончев. Той заяви също, че зелените коридори за ваксиниране ще се възстановят до дни. Вицепремиерът допусна възможност България да се договори двустранно с Русия за доставката на руската ваксина срещу коронавируса. Той обаче призна, че не сигурен дали това може да стане без одобрение от Европейската комисия по лекарствата. „Ще ми се при ваксините да няма толкова политика“, коментира Дончев.

На въпрос на водещия Антон Хекимян дали не се отпускат мерките нарочно, за да има ръст на заболелите преди изборите, вицепремиерът отговори с въпрос: „Каква полза бихме имали ние да има голяма вълна преди изборите?“

Дончев беше категоричен, че ако една политическа сила спечели изборите, нейният лидер трябва да е министър-председател. Така той отговори на хипотезите, че ГЕРБ може да състави по-лесно коалиция, ако се договори Бойко Борисов да не е на премиерския пост. „Що за теза е това?“, учуди се заместникът на премиера.

„Експертен кабинет звучи умилително, но историята ни показва, че такива кабинети се провалят. Свеждането на политика до експерт е деградиране“, каза Томислав Дончев.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar