Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Доротея Минчева: Няма да се примиря, че този, който уби брат ми и снаха ми на пътя, получи само 4 години и 8 месеца затвор

/
/
357 Views

Кадър Нова Тв

Доротея Минчева изрази мнение за окончателната присъда от 4 години и 8 месеца затвор за дрогирания украински шофьор, който през май 2018 година със своя ТИР блъсна колата на брата на Доротея – Ивайло Минчев, в който той е бил със снаха й Севдалина Коралска, и двамата загинаха. Съпрузите са пътували от Бургас за София по АМ „Тракия за гинекологичен преглед на Севдалина. Нероденото дете не се води за мъртво по Закон, тъй като не е имало живот.

Advertisement:

 

 

 

В съда се случи следното – доказано е, че украински гражданин съответно е употребил някакви наркотични вещества и че е признал вината си в хода на делото за тези наркотични вещества. Става въпрос за употребен канабис. Първоначално присъдата стартира с девет години, след това беше намален на седем и оттам нататък вече и последния път, когато всъщност разговаряхме с вас, беше намалена на четири години и осем месеца, след което имаше възражения от страна на прокурор. Но явно това не се е взело под внимание и всъщност преди два дни тази присъда 4 години и 8 месеца за подобно деяние беше потвърдена, което за мен лично е изключително неадекватно решение, каза в „Здравей, България“ по Нова Тв.

Мотивите са, че всъщност тук няма генерално нарушаване на правилата на движение от гледна точка на това, че е било под влияние на наркотиците. Всъщност и това, че той има самопризнание, което в случая позволява на закона да намали присъдата с една трета. Води се не особено тежък случай, което всъщност на мен лично не ми е ясно, как като има два смъртни случая и какво трябва да стан, за да се разглежда като особено тежък случай. Към момента на мен лично не ми е известно как се стигна до това финалното решение на ВКС. Аз гледам от чисто човешка гледна. Инициирах подписка, просто ще се опитам да разбера как и по какъв начин може да се използва, понеже явно законът не е приложен в цялата му тежест и затова се стига дотам, че човек трябва може би само да търси някаква справедливост. Важно е да има гласност на подобен тип случаи. Защото най-малко всеки ден човек трябва да си даде сметка, че първо качвайки се на колата, носи отговорност не само за собствения си живот, а и за живота на всички останали, и смятам че ще трябва да има гласност, защото съответно има някакъв проблем със законите в България. Може би те трябва да станат по-тежки, за да има някакъв респект към тях, и хората да не си позволяват с лека ръка, просто да са над закона и да правят каквото пожелаят. Не трябва да се стига до такива нелепи инциденти, не мога да се примиря просто, не мога да го приема и най-вероятно никога няма да мога да го приема, каза още Доротея Минчева.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar