Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Доц. Мангъров: Много боли истината, но в България нямаше кой да измира от коронавирус, защото ние умираме по-млади

/
/
475 Views

доцент Мангъров

Във всички страни от бившият комунистически блок смъртността от Коронавирус е по-малка, защото продължителността на живота е по-ниска. Там няма толкова голям процент възрастно население като в западните държави

Според доц. Атанас Мангъров втора вълна на коронавируса няма да има, а 4 на 100 души от населението на България вече са се срещнали с COVID-19. Той е щастлив от края на брифингите, тъй като според него там не се е споделяла информация, касаеща широката публика, предаде България Он Ер.

Advertisement:

„Правилната форма беше както учи медицината. Става дума за нова инфекция, срещу която никой няма антитела. Така или иначе тя ще мине през цялото земно кълбо. Трябваше да се действа по начина, по който се действа при всяка респираторна инфекция“, категоричен бе лекарят, който през цялото време поддържаше тезата, че крайни мерки срещу COVID-19 не са нужни.

По думите му случващото се сега не е новост и смъртността в страната през тази година не е по-висока, отколкото през миналата или по-миналата година.

 

 

 

„Това, което многократно казахме и много боли е, че ние нямаме материала, който да загива„, категоричен бе доц. Мангъров пред Bulgaria ON AIR.

Така е в цяла Източна Европа е така. Всички бивши страни от социалистическия блок. 

Засегнатите страни са с много по-голяма продължителност на живота. Италия е 4-та, Испания е на 5-то. 

Там има повече възрастни хора. 

Ние нямаме култура да отглеждаме възрастни хора в общежития.

Инфекционистът изрази задоволство от срещите си с премиера.

„Това, което говоря от началото, се случи въпреки съпротивата на много хора от Щаба. Премиерът успя да разбере, че няма сериозен медицински проблем, става дума за неща, които са политически, икономически, финансови“, добави той.

Доц. Мангъров изтъкна, че в България има 140 души, починали вследствие на коронавируса за тези 3 месеца, а още 30 хиляди по други причини.

„Ако ние нямахме технологията, с която да следим тази инфекция, ние тези 140 души нямаше да ги видим“, категоричен бе той.

Началникът на Детската клиника към Инфекциозна болница в София заяви, че не прогнозира втора или трета вълна на COVID-19. „Ако вирусът не изчезне, може да имаме единични случаи през студените месеци“, коментира доц. Мангъров.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar