Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

До всички пенсионери: Блага вест за Вас от новото правителство

/
/
511 Views
Advertisement:

Advertisement:

Тъй като съзнаваме, че положението, в което се намираме, е тежко и обществото очаква реакция на служебното правителство и доколко и кои ще продължат въведените мерки, за съжаление тяхната финансова обезпеченост бе гарантирана до края на месец май, а други до края на месец юли. Това стана ясно от изявление на вицепремиерът Гълъб Донев и служебният министър на финансите Асен Василев след първото заседание на служебното правителство.

„Ние още в първото заседание на Министерски съвет обсъдихме възможността за продължаване на мерките. Става въпрос за мерките 60/40, мярката 80/20, мерките, които са свързани с децата, които не ходят на училище и детски градини, мерките, които са свързани с пенсионерите.
С министъра на финансите Василев бяхме в много колегиален, задълбочен разговор с анализ на финансовото състояние на бюджета, това, което заварваме и това, което имаме възможност да предоставим на българските граждани и българския бизнес. Изключително тежко е финансовото състояние. Средствата от 50 лв за пенсионерите ще продължат поне до края на мандата на служебното правителство“, каза още Донев.

 

 

Що се отнася до мерките за бизнеса, там работим с министъра на икономиката, министъра на туризма, за да може да тръгнем към преодоляване на икономическата криза. Истината е, че ако не заработи бизнеса, пари няма да има за никого, ако заработи бизнеса, пари ще има за всички“, допълни Василев.

Advertisement:

2 Comments

  1. Много мераклии да купят пенсионерите.
    Сега му казват помощ. 50 лв на 1440лв пенсия? 50лв на 300лв пенсия? Помощ за бедните. До 04.04 ни купува ха, от 11.05 ни помагат. Едно и също действие с две различни определения?

  2. Ами това не е вест от новото правителство – защо се кичат с чужди заслуги? Старото правителство го обеща до края на пандемията!!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!