Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

ДПС надцака ГЕРБ: 360 лева отгоре към пенсиите

/
/
16490 Views
Advertisement:

Advertisement:

Мизата за пенсиите се вдига.

360 лева отгоре до края на годината.

ДПС предложи с 20 лева по-голяма добавка за пенсионерите в сравнение с тази, която вчера внесоха като идея от ГЕРБ. Депутатът Хасан Адемов поиска сумата да е 120 лева за месеците октомври, ноември и декември

“Има политическа воля да бъде променен размерът на пенсиите на всички пенсионери”, Адемов, който е член на парламентарната комисия по социална политика, предаде БНР.

Той уточни, че от ДПС са предлагали многократно всяка година трудов стаж да се актуализира с коефициент, който да е различен с 1,2:

“Ще стане така, че служебният кабинет вместо да реши конкретно проблемите на пенсионната система в момента, ще направи така, че ще натовари със стратегически политики следващ кабинет. ДПС ще предложи по 120 лева на пенсионерите за месеците октомври, ноември и декември – общо 360 лева – без да пипаме модела на пенсионно осигуряване. Редовен кабинет да реши как да се промени моделът”.

Припомняме, че по време на вчерашното заседание на Комисията по бюджет и финанси групата на ГЕРБ обяви, че предлага добавката от 50 лева да не бъде спирана, а да се повиши на 100 лева.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!