Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Душан Пророкович от Белград: Каракачанов е грък

/
/
330 Views
Advertisement:

Снимка Булфото

Душан Пророкович, експерт по геополитика от Белград и експерт по балканските регионални въпроси и отношения, твърди, че българският вицепремиер Красимир Каракачанов е грък и това влияе върху възгледите му за македонските въпроси и съществуването на македонската държава, пише expres.mk.

Advertisement:

В случая с Каракачанов става въпрос за „лична амнезия“. Според Пророкович каракачаните са малоброен народ и принадлежат към гръцката етническа група. И до днес те са асимилирани в най-големите балкански нации. В България са само две и половина хиляди души след последното преброяване.

 

 

 

Каракачаните се занимават с номадско животновъдство, а в Сърбия ги наричат ашани, казва Пророкович.

Разбира се, всеки има право да се чувства и изразява, както желае, в това няма нищо спорно, но когато потомък на каракачаните подхваща македонския въпрос в желанието си да се докаже като по-голям националист от други българи, това не може да бъде за добро, нито може да завърши бързо, допълва Пророкович.

Заради това свое обяснение Каракачанов сега трябва да се придържа към него докрай и да твърди, че е борец за „македонската кауза“ още от студентските си години и като такъв дори привлича вниманието на тайната полицията, завършва Душан Пророкович.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar