Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Държавата се управлява от хора, които не са работили никога, а само са крали

/
/
870 Views

Да си работник, отдавна не е гордост в България. А възможност за оцеляване. Капиталът отдавна е в ръцете на хора, които не са работили, но пък добре са усвоили изкуството на кражбата и експлоатация. Изграденото от работниците беше продадено за жълти стотинки на новите капиталисти на България.

Почтените хора се трудят за хляба си. И този труд става все по-усилен и пълен с условия. За да работиш, трябва да забравиш правата си, да внимаваш какво говориш, къде членуваш, да не критикуваш, а само безропотно да си вършиш работата и да не надигаш глас. Днес много от работниците нямат правото на политическа позиция извън одобрението за властта, защото техните работодатели са зависими от държавата и махат всеки неудобен. Днес работниците внимават какво пишат дори в социалните мрежи, защото работодателите им се страхуват от властта и карат всички свои подчинени да мълчат. В икономика, в която държавата не е регулатор, а пълноправен господар, който може да смачка всеки бизнес, на работника е отредено мястото на роба.

Advertisement:

Днес богати са тези, които са на власт и най-вече тези, които не са работили. Богати са тези, които разграбиха изграденото от работниците и се прикачиха към управляващите, за да разпределят общите пари. Днес богатите капиталисти се възмущават от исканията за по-високи заплати, забраняват на жените да раждат и искат да се работи до живот. Техните отрочета получават джобни колкото няколко работнически заплати на ден, вземат наркотици и убиват с лъскавите си джипове. Често днес първата работа на капиталиста е да си купи нова кола на любовницата, а не да плати заплатите на работниците си.

По неофициални данни вече почти 300 000 души са останали без работа от началото на извънредното положение. Изхвърлени от работа, без компенсации и оставени да оцеляват сами. Държавата не я е грижа за тях, защото държавата вече се управлява от хора, които не са работили никога, а само са крали. Когато богатството и властта не са в резултат на лични усилия и работа, а на кражби, корупция и политическо слагачество на кукловодите, резултатът е, че най-горе на стълбата не се чуват воплите отдолу. Боговете са им братя и всичко е прекрасно.

Работниците имат правото само да работят. Без въпроси, без критики. Без позиции. Без правото дори да гласуват за когото искат, защото работодателят им поставя условия и ако не гласуват за управляващите, ще загубят и работата си.

Днес синдикати почти няма. Официалните два синдиката отдавна се превърнаха в обслужващи лакеи на властта. Вече няма работнически стачки. Вече няма стачки за нарушаване на правата на работниците. Вече няма кой да ги защити….

И все пак Остават ви почтеността и чистата съвест. А това не е малко. Затова днес помислете какво давате и какво получавате. Парите не ви ги „дават”, а вие ги изработвате. Изработвате много повече, но ви дават, колкото да оцелявате.

Днес е ден на равносметка. Какво изгубихме. Какво имаме. И какво предстои….

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar