Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Д-р Калоянов: Починалият мъж на 47 години не е имал никакви заболявания. Ваксиниран е с изтеглената партида на “Астра Зенека”

/
/
370 Views
Advertisement:

Advertisement:

снимка rzibl.org

От РЗИ Благоевград потвърдиха смъртта на 47-годишния мъж, който загина няколко дни след като се е ваксинирал с “Астра Зенека”. Образувана е проверка съвместно с  полицията в града.

Мъжът се е ваксинирал на 11 март с партидата, която бе спряна у нас, предаде “Труд”.

Няколко дни след това вдигнал висока температура, било му доста зле. На 16-ти март вечерта се обадил на майка си и казал, че се чувства много зле, има стягане на гърдите. Жената живеело в близко село, извикала Спешен център, но медиците, когато посетили дома заварили мъжа мъртъв.

Той живеел сам в апартамента си, не работи, бил е трудоустроен. Когато е бил за ваксина в РЗИ не е съобщил за придружаващи заболявания.

Полицията иззе документацията за ваксинирането от РЗИ и започна разследване. РЗИ също назначи проверка по случая.

“За съжаление имаме един починал мъж след направена имунизация с “АстраЗенека”. Ваксината му е бита на 11-и март в кабинета в РЗИ. На 12-и излезе заповед да се спре ваксинирането с партидите на тази ваксина. Човекът не е показал някакви симптоми преди това, нито пък е имал някакви придружаващи заболявания”, съобщи шефът на РЗИ в града д-р Калоян Калоянов. “Снощи в 22,30 часа е издъхнал вкъщи, екип на Спешен център е констатирал смъртта. Изпратено е писмо до Изпълнителната агенция по лекарствата, за да съобщим за случая, дали сме данните на лицето, информирали сме и здравното министерство”, каза още д-р Калоянов.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!