Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Д-р Маджаров, БЛС: Като идвам на работа трябва да се боря за случка с К-19, за да получа бонус

/
/
337 Views
Advertisement:

 

 

Advertisement:

 

Парите на медиците и бонус “COVID-19” за тези на “първа линия” не са “златен дъжд” за медиците . Това каза пред БНТ д-р Иван Маджаров – председател на БЛС.

 

“Такъв тип изследвания би трябвало да накара и нас и всички, загрижени за здравеопазването в държавата да се отнесат честно и откровено към сектора, загърбвайки финансовите опити – за уж ви даваме, ама по едни критерии. Няма нужда от този тип подаяния, на които лекарите практически не стават свидетели, а чуват само от телевизията. Защото останалата част от населението, живеейки все по-трудно в кризата, остава с впечатлението, че се изсипва някакъв “златен дъжд” върху работещите в здравеопазването, а всички други страдат. От началото на кризата, не всички работещи на първа линия получават този бонус, за разлика от други държави и скоро ще изнесем резултатите от проучване на ЕС по темата – какви мерки предприеха държавите-членки, за да съхранят здравните си системи”, обясни той, предаде actualno.com.

И в Спешните центрове се прави схемата – не всички получават, само някои. Излиза, че ръководителите на лечебното заведение – не само те, а и всички ръководители подават списъка, но той е по критерии, спуснати от Министерство на здравеопазването. А те ги имат съобразени с европейското изискване, защото парите са от програми. Но не е това начинът Би трябвало да се добавят ако трябва пари. Представете си, че ние работим заедно, но аз не получавам бонус. Аз като идвам на работа трябва да се боря за случка с COVID-19, за да ги получа. Не е морално да се случва, подчерта Маджаров.

За парите на болниците:

Болниците са получили 16% по-малко през първото полугодие спрямо миналата година. Тенденцията правим опит с министър Ангелов да я обърнем, и да направим така, че средствата да стигнат до лечебниците без значение за каква помощ.

За коронавируса:

Инфекцията в социалните домове и тези за възрастни хора: Ще продължи да бъде така. Този вирус е хитър затова, защото не  уврежда бързо, не убива бързо и не сваля на легло всеки, до който се докосне. Истината е, че никой не можем да държим в стерилна среда, опасността да срещнем вируса е голяма.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!