Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Д-р Николай Брънзалов за починалата в Пловдив жена: „Ако бях нейния личен лекар, също бих поставил ваксина“

/
/
438 Views

кадър и видео: Нова тв

Вчера започна спешна проверка в Пловдив заради смъртта на 57-годишната жена,.

Advertisement:

Те е била имунизирана с препарата на AstraZeneca.

Той коментира и смъртния случай в Пловдив

„Аз съм убеден, че няма да се намери причинно-следствена връзка между смъртта на жената от Пловдивско и поставянето на ваксината. ”. Това заяви в студиото на „Събуди се” заместник-председателя на Българския лекарски съюз и член на Националния оперативен щаб д-р Николай Брънзалов.

Той посочи, че медицината не е астрономия и не може да се изчислява на 100% и да се дават гаранции на 100% при кого какво ще се случи.

„От 33 години ваксинирам хора. Като общопрактикуващ лекар, в нашето съсловие годишно поставяме около 1 млн. ваксини. От вчера си задавам въпроса кое вещество може да предизвика такава изява. Нямам отговор. Клиниката, която споменават, е типична за съвсем друг заболявания, а не за постваксинална реакция”, добави Брънзалов по Нова тв.

 

 

 

Зам.-председателят на БЛС призова хората с поставена доза от ваксината на AstraZeneca са бъдат спокойни и да поддържат връзка с личните си лекари и поставилите ваксината.

„Огромен е броят на пациентите, получили тази ваксина. Не само в България, а в световен мащаб. Говорим за милиони хора. Тези случаи, които се съобщават като странични явления, са изключително малко. Не мисля, че са свързани с веществото, което се поставя – въпросната ваксина”, убеден е д-р Брънзалов.

Медикът каза, че не е препоръчително хората с първа доза от Оксфордската ваксина да получат втората си от друг препарат.

„Не мисля, че е редно да остава само една игла. Технологично така е поставено, че трябва да има и бустерна доза”, обясни още членът на Националния оперативен щаб.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar