Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Д-р Шарков: Ваксината я препоръчвам на всички мои колеги, защото ще ги предпази

/
/
212 Views

Какви са очакванията на експерта за новата ваксина? Лично той я препоръчва на всички свои колеги и вярва, че тя помага.

Благодарение на ваксината днес я няма вариолата – заради нея тя изчезна. Това заяви в ефира на NOVA д-р Николай Шарков, председател на УС на Българския зъболекарски съюз. Той разкри, че е ваксиниран и срещу Хепатит Б, за да бъде спокоен за себе си.

Advertisement:

„Антиваксинарското движение събра доста голяма скорост в последно време, най-вече заради бързия темп, с който бяха разработени ваксините и тяхното съхранение на изключително ниски температури. Освен това над 150 фирми работят по ваксините, макар да са ни известни около 3-4 от тях. Но ваксината я препоръчвам на всички мои колеги, защото ще ги предпази“, допълни д-р Шарков.

Рискът от заразяване с COVID-19 в денталните кабинети е сведен до минимум, смята още той, и подчерта, че там се извършва редовна дезинфекция.

 

 

 

„По правило, още преди пандемията, всички повърхности там се дезинфекцираха. Ако пациентът обаче скрие информация за състоянието си от стоматолозите, то наистина може да се получи зараза. Сигурен съм, че има и такива случаи”, каза още той.

По думите му, ако пациент има съмнения, че е заразен с коронавирус, то е добре той да си направи PCR тест преди посещението си при стоматолог или поне да го извести за състоянието си.

„Имаше голяма опасност от фалити, но успяхме да спасим кабинетите”, посочи още Шарков.

По отношение на водата за уста, за която излезе информация, че убива коронавируса, д-р Шарков сподели, че това е добра хигиенно средство, но само след правилно измиване и изчеткване на зъбите и езика.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar