Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Евродепутатът от БСП Петър Витанов ще сезира европарламента за полицейското насилие

/
/
597 Views
Advertisement:

Advertisement:

„В началото на новата парламентарна сесия на Европейския парламент смятам да запозная Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) за случилото се в България и отново ще поставя въпроса за нарушаване на човешките права“, това заяви ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов.  Той  коментара показаните нови кадри на полицейско насилие по време на протестите миналото лято в социалната мрежа Фейсбук:

„Помните ли как миналото лято от ГЕРБ не спираха да повтарят мантрата, че всеки бил свободен да протестира колкото и за каквото пожелае? Без обаче да уточнят, че свободата върви с риска да бъдеш смазан от бой зад колоните на Министерски съвет.

 

Бруталните кадри, които станаха обществено достояние вчера, разкриват същността на диктаторски режим, криещ се зад фасадата на несъществуваща демокрация.

Там, където органите на реда се превръщат в средство за репресия и контрол, място за демокрация няма. Похватите на властимащите в България не се различават много от тези на режимите в банановите републики. А ако се съди по безпардонното насилие пред Министерски съвет, то ние живеем в по-голяма диктатура от Уганда, Руанда и Габон, взети заедно.“

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!