Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Експерт към Бойко: Васил Божков вади истинска армия, има милиарди да я плати

/
/
525 Views

Николай Радулов

Всяка битка с държавата е обречена, но тук има няколко особености. Първо, държавата трябва да иска да спечели и второ, този, който атакува, трябва да е под нейната власт. Видяхте как Божков си тръгна без никой да го спре и отиде в държава, която няма да го екстрадира. Войната на Божков срещу Борисов е като изстрела на крайцера ”Аврора” – гръмва, но не уцелва нищо. Всъщност, целта на Божков е това – не да уцели нищо, а да се договори с властта.

Това заяви в предаването „Тук и сега със Светла Петрова“  експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов, който смята, че Божков е по-умен от всички управляващи взети заедно.

„Получава се като с Тодор Живков – той се криел, но никой не го търсил. Или с Брендо, който го издирват три държави, а той през лятото е на море, а сега строи хотел в центъра на София“,  коментира експертът.

Advertisement:

 

 

„Забележително е, че държавата не подава необходимите документи за да качи Интерпол Божков за издирване с червена бюлетина. За Арабаджиеви нямаше 6 месеца бюлетина в Интерпол“, напомни Радулов.

 

По думите му Божков няма голям проблем в момента – парите му, които са блокирани в България, са една минимална част от притежаваните от него.  „Друг бизнес Божков няма – когато се захвана с хазартния бизнес, той спря целия наличен физически бизнес на българска територия – защото се страхуваше, че той ще му създаде проблеми, примерно бизнеса в сектора на строителството „, обясни още Радулов.

 

„Най-вероятно е Божков и държавата да се опитват да се договорят в момента. Въпреки, че има 18 повдигнати обвинения, това няма да е прецедент – през последните 10 години сигурно имаме десетина много шумни ареста, при които задържаните заподозряни биват освободени още на етапа взимане на мярка за неотклонение. Всички случаи с митничари, например, са такива“, заяви Радулов.

 

„Васил Божков е достатъчно подготвен за такава борба. Той има собствена служба за сигурност и всички знаят това, тъй като в нея работят бивши колеги от националните служби за сигурност. Той има хора, които се занимават с анализ – Славчо Марков от БОП. Има група, която се занимава с проучвания. Човек, който има милиард и нещо в банки, може да си позволи всичко това“, напомни Радулов.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar