Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Електронният регистър на желаещите да се ваксинират срещу К-вид започва записвания от днес

/
/
260 Views

Регистрирането на нови потребители, които желаят да се имунизират, ще е възможно от 20 март 2021 г. (събота) на адрес https://www.his.bg/bg/reservation.  Всеки регистриран ще получи SMS или имейл за новата дата и час на имунизацията.

Електронният регистър на желаещите да се ваксинират срещу COVID-19 възобновява запасването за имунизация, съобщи „Информационно обслужване“ АД. Това стана възможно след като Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) потвърди ефикасността и безопасността на AstraZeneca. След това изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) маг.-фарм. Богдан Кирилов издаде заповед за възобновяване на ваксинацията с оксфордската ваксина.

Advertisement:

 

 

Всички лица, които са се регистрирали за поставяне на ваксина за седмицата, през която ваксинационните центрове бяха затворени, ще бъдат автоматично презаписани с една седмица напред. Всеки регистриран ще получи SMS или имейл за новата дата и час на имунизацията през избрания от него канал за връзка. 24 часа преди ваксинацията системата ще изпрати ново напомняне. Потребителите имат възможност да променят дата и часа на ваксинация и да изберат друг времеви прозорец в зависимост от натовареността на ваксинационните центрове.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar