Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Елена Йончева пристига и води евродепутати за разследване на полицейското насилие

/
/
871 Views
Advertisement:

Advertisement:

Йончева съобщи, че са предвидени срещи с прокуратурата и МВР, по време на които ще се изиска информация за неприемливото поведение на служителите на реда през юли 2020 г.
Потресаващите видеозаписи, на които се вижда как няколко полицейски служители упражняват жестокост и насилие срещу протестиращи младежи, бяха разпространени в петък вечерта.

Елена Йончева заедно с европейски депутати, част от мониторинговата група за демокрация, ще разследват полицейското насилие срещу протестиращи в София миналата година, пише Нюз.

Това ще стане по време на мисията им в България в края на септември.

 

Бившите управляващи от ГЕРБ, допуснали безнаказано, и по този начин насърчили, подобно поведение, би трябвало да понесат политическа отговорност. Преките участници – да бъдат наказани според законите в страната.

Именно това е същността на правовата държава, която България би следвало да бъде.

Неприемливо и извън всякакви демократични стандарти в държава членка на ЕС е да се допуска отминаването на случая без да се вземат мерки, коментира Елена Йончева.
Тя обяви, че ще направи всичко в нейните правомощия като европейски депутат и член на Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE), както и като единствен представител на България в мониторинговата група за демокрация, полицейското насилие да не остане без последствия.

В безпрецедентната резолюция за България, която Европейският парламент прие през октомври 2020 г., е отбелязано с тревога и безпокойство случващото се в страната, включително и насилието срещу протестиращите българи, коментира тя.

Доказателствата за това, които виждаме днес, само потвърждават казаното вече в резолюцията, допълва Елена Йончева.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!