Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Елена Йончева: Част от строителния бранш се използва за политически натиск и изнудване

/
/
515 Views
Advertisement:

Елена Йончева: Част от строителния бранш се използва за политически натиск и изнудване
Advertisement:

Днес сме свидетели как част от строителния бранш се използва за политически натиск и изнудване. Видяхме кадри на блокирани улици в центъра на София от тежки машини на пътностроителни фирми. Протестиращите претендират за неизплатени милиони от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В същото време от ведомството твърдят, че тези компании вече са получили над 1 млрд. лв. – някои от тях за дейности, които няма да бъдат започнати в следващите две години!
Това е наследството на ГЕРБ в сектор „Пътища“. Очевидно смяната във властта е засегнала сериозни интереси.
В сектора отдавна трябваше да бъде сложен ред. Картините от центъра на София днес са същите като през 2018 г., когато над 100 тежки строителни машини блокираха столицата заради моето настояване Агенция „Пътна инфраструктура“ да разреши да бъде проверено качеството на магистралите, построени или ремонтирани с европейски средства. Тогава ГЕРБ за първи път използва част от фирмите в бранша, за да създаде напрежение и да провокира обществено недоволство. Абсурден протест срещу истината за пътищата, по които загиват стотици хора всяка година!
Подготвителната работа за проверката беше извършена. Предложих това да стане от независима лицензирана лаборатория в чужбина. Работих дълго време с експерти по тази тема.
Обиколихме всички магистрали и участъци, построени и ремонтирани през последните 10 години. Направихме карта, по която всяка лаборатория може да започне работа. Направих и онлайн петиция. Досега петицията ми събра над 20 хиляди подписа. Благодаря ви за подкрепата! На основата на тази подкрепа внесох и писмен въпрос в Европейската комисия с искане за проверка на място и техническа експертиза.
В борбата с корупцията не са необходими много думи, а само категорични действия и постоянство! Методите на сплашване и нагнетяване на напрежение не трябва да спират управляващите, които и да са те, да се борят с измамите и лъжите.
В линка може да прочетете за интересно съвпадение на факти около протестите през 2018 г.

https://www.dnevnik.bg/politika/2018/12/13/3361277_demokratichna_bulgariia_tri_golemi_stroitelni_kompanii/?fbclid=IwAR3alrz81kIf8qoq85p3yDaS8gB3GgNF7BY0SzbWMr-rYWJMG15QRowC1sU

А ето как изглеждаше София през декември 2018 г.

https://www.mediapool.bg/edrite-stroiteli-na-protest-sreshtu-bsp-v-podkrepa-na-vlastta-news287420.html?fbclid=IwAR0dK8yJtwoU8pYnDKRSh0SeUS2IePuWCkTzW9Y2dz3Maac1Li06Zu7Y-uc

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!