Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Емил Василев: България умира, идиоти такива. Как не ви е срам? Оставка!

/
/
523 Views
Advertisement:

unnamed

Advertisement:

Тотална деморализация и криминализация на нацията с последващ разпад на държавността. Това е състоянието на България в момента. Няма чиновник от портиера до директора, който да не е вкаран в някаква схема за кражби и рушвети.

 

 

 

 

Бацетата създадоха един особен манталитет на държавните органи – да тормозят гражданите и фирмите и да действат като частни организации на издръжка на данъкоплатеца. Бизнесмените са много добре наясно, защото го понасят на собствен гръб, как всевъзможните органи и органчета ги засипват с проверки и им измислят нарушения с една единствена цел – рушвет или глоба – изберете сами.

 

 

 

 

Безчет са примерите от собствената ми адвокатска практика, когато след отказ да им платят рушвет чиновниците пишат акт за фабрикувано административно нарушение с последващо наказателно постановление. Тяхната логика е елементарна и проста, като върховния им началник – премиерът: ако ни платите рушвет, добре, ако не ни платите ние пак ще си го вземем под формата на ДМС-допълнително материално стимулиране, средствата за което идват от събраните глоби.

 

 

 

Поставени пред тази дилема, бизнесмените са принудени или да се корумпират, заедно с чиновниците, или да плащат глоби, които са напълно измислени и фабрикувани. Слава Богу, има почтени съдии все още, които отменят този държавен рекет, но колцина имат смелост да обжалват и да влизат в „конфликт“ с чиновническата мафия? Мнозина предпочитат да си платят тази повсеместна „такса спокойствие“, за да им е мирна главата. Но за кратко… Идва на проверка следващият чиновник и всичко се повтаря отначало.

 

 

 

Лъжа е, нагла лъжа, че данъчното бреме в България било ниско. Защото никой не отчита неофициалното данъчно бреме, което частният бизнес плаща под форма на рушвети. Наскоро мой близък, който работи в администрацията ми сподели, че само през миналата година три пъти /!/ са били водени на почивка в луксозни пет-зведни хотели на държавна издръжка. Цялата им служба!

 

 

 

Чиновникът и той е притиснат да влиза в описаната схема, защото в противен случай системата го изхвърля като непригоден за държавна служба. Или папкаш, слушкаш, рекетираш и гласуваш за Баце или отиваш… къде? На Терминал 2, естествено.

 

 

 

Така порочният кръг на деморализация се затваря – нито частният бизнес, нито почтените чиновници /ако изобщо са останали такива/ имат сили да се противопоставят на това аморално и престъпно статукво, издигнато в ранг на държавна политика. На този фон глупакът, който управлява страна предлага нова конституция. Позор!

 

 

 

 

И за децата в детските градини стана ясно, че темата за конституцията е подхвърлена на обществото, за да се избегне решаването на истинските проблеми на страната – на първо място това е корупцията, като майка на престъпността и бедността. Цялото ни общество е тежко деморализирано и криминализирано и това е достигнало до всички нива на държавно управление.

 

 

 

Вместо този истински дебат, който да има за цел как да се измъкнем от лапите на бедността и корупцията, мутроченгесарите ни вкарват в измислени дебати, като например трябва ли лъвът на герба да е с корона и ни убеждават как разделянето на ВСС ще доведе до независима съдебна власт.

 

 

 

 

Никакъв друг изход няма за горката ни държава и изтерзания ни народ, освен оставка на цялото това котило, тази криминална шайка, която ни доведе до там да ни е срам да си гледаме децата в очите и дори да не искаме да създаваме следващо поколение. България умира, идиоти такива. Как не ви е срам? Оставка!

 

 

 

Емил Василев, адвокат по антимонополно, медийно и авторско право, народен представител в
41 Народно събрание

 

 

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!