Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Жената на загинал от пиян и дрогиран в пловдивския съд: Ако го убия, веднага ще ме закопчаят, нали ?

/
/
79 Views

Жената на загинал от пиян и дрогиран в пловдивския съд: Ако го убия, веднага ще ме закопчаят, нали?

Александър Димитров получи 5 години затвор, но е на свобода, защото наказанието му не е влязло в сила

 Три години не можем да го осъдим. И аз мога да го убия, но веднага ще ме закопчаят. Обичам Димитър и искам да има правосъдие.

Тези думи изрече пред съдебната зала Ивелина Илиева, приятелката на Димитър Боев, който загина в катастрофа на 3 август 2019 г. на бул. „Шести септември“ в Пловдив до моста на Адата.

Advertisement:

Жената още скърби за загубата на любимия си, чийто 60-и юбилей празнували месец преди трагичния инцидент.

На 20 април т.г. Пловдивският окръжен съд призна за виновен Александър Димитров, който обаче обжалва 5-годишната си присъда. Според прокуратурата мъжът се е качил зад волана след употреба на алкохол и кокаин, не спрял на знак “Стоп” и се врязал в таксито на Боев.

Димитров обжалва наказанието си пред Апелативния съд. Адвокатът му Генчо Димов поиска процесът да бъде отложен, за да бъде разпитан Наско Каменов, който живеел в Германия. Той не е бил очевидец на катастрофата, но свидетели му разказали какво се е случило и според защитата показанията му биха доказали, че не Димитров е карал автомобила.

Прокурор Андрей Атанасов и представителят на частните обвинители Георги Сидеров възразиха на искането с мотива, че по делото са събрани достатъчно доказателства и новите показания няма как да променят изясненото.

Въпреки протеста на обвинението съдия Христо Крачолов позволи изслушването на новия свидетел, като разпореди да бъдат призовани Щерьо Атанасов, който по думите на Димов е разказал на Каменов за случая, и отзовалият се на сигнала за катастрофата полицай Кирил Севрийски. Съдията посочи, че Александър Димитров не е платил гаранцията от 2000 лв., за която е имал 7-дневен срок. “Трябва да ви променим мярката за неотклонение в още по-тежка. Давам ви време до следващото заседание”, предупреди Крачолов подсъдимия.

„Докога ще продължават твоите номера, бе“, развика се Илиева в коридора на съдебната палата, след като с Димитров излязоха един след друг от залата.

Процесът ще продължи на 24 ноември с разпити на Каменов, Атанасов и Севрийски. Делото и преди е отлагано от Апелативния съд, тъй като не се явил адвокат Димов. Днес защитникът представи болнични листове, с което извини отсъствието.

Според обвинението на 3 август 2019 г. Александър Димитров бил на годеж в кв. “Столипиново”, където пил алкохол. Завалял дъжд и компанията се скрила в БМВ-то на един от празнуващите, където купонът продължил. Димитров предложил да отидат на бар. Съгласил се само собственикът на колата и му преотстъпил шофьорското място. На кръстовището между моста на Адата и бул. “Шести септември” водачът не спрял на знак “Стоп” и движейки се със 101 км/ч. ударил преминаващото такси, управлявано от Димитър Боев.

Александър Димитров е пуснат под гаранция, понеже присъдата му не е влязла в сила.

Александър Димитров е пуснат под гаранция, понеже присъдата му не е влязла в сила.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar