Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Житейски трикове, които ще са ви полезни по време на къмпинг

/
/
449 Views

Лятото традиционно се счита за сезона на годината, когато много хора обичат да релаксират извън града. Сред красивите природни пейзажи, много граждани от големите мегаполиси се решават да отидат на къмпинг. В това има много предимства. Сред тях са: възможността да дишате чист въздух далеч от обгазените градски пътища, да слушате тишина, да се наслаждавате на комуникация с девствената природа, да прекарате нощта под звездното небе и, разбира се, да приготвите вкусна храна на огъня.

В същото време, ако не сте опитен пътешественик, който е добре запознат с радостите и трудностите на къмпинга, отдихът на открито рискува да се превърне в източник на не много приятни изживявания. За щастие, това може да се избегне, без дори да се полагат значителни усилия.

За да сте подготвите правилно за пътуването или пикника ще ви помогнати няколко трика, които не изискват парични разходи. Те ще направят престоя ви, сред природата удобен от домашна гледна точка.

Advertisement:
Житейски трикове, които ще са ви полезни по време на къмпинг

Какви са тези трикове, разберете тук:

1. Затворени контейнери

Ако решите да отидете на къмпинг (особено за няколко дни), трябва да се имате предвид, че най-вероятно ще се сблъскате с проблема навлажняване на предмети, които винаги трябва да останат сухи за адекватна употреба. Това, например са, кибрит, тоалетна хартия, подправки, сол и дори дрехи.

Как да се справите с това?

За дрехите трябва да се купуват устойчиви пластмасови торбички, а за насипните продукти и хартията трябва да опаковате добре в херметични контейнери. За тази цел са добре пригодени кафейните кутии или компактни пластмасови кутии.

2. Сухо гориво

Може да се случи така, че условията да са неблагоприятни за запалване на огън. Ето защо, за да се улесни този процес, си струва да се погрижите предварително. Е, ако имате възможност да вземете бутилка запалима течност. В най-добрия случай, подсигурете си запалка.

Добър трик:

За качествен огън, може да ви помогне един обикновен пакет чипс. Поради съдържанието на мазнини, тази закуска се запалва лесно.

3. Домашен филтър

Преди да отидете на къмпинг или на дълъг пикник, трябва предварително да се запасите с питейна вода. В случаите, когато е невъзможно да направите това или водата свърши, трябва да използвате вода от естествени източници. Разбира се, трябва да се превари, за да се избегнат възможни здравословни проблеми. Кипването, обаче невинаги премахва неприятните миризми.

Добър трик:

С това може да се справите като използвате самостоятелно направен филтър. За да направите това, ще ви трябват малки камъчета, дървени въглища и обикновена пластмасова бутилка. На бутилката трябва да отрежете дъното, да изсипете камъчета и въглища на пластове и да запушите шията с памучен тампон. В обърнато състояние в бутилката се излива вода, която преминава през филтриращите слоеве и така се почиства.

4. Възглавници на нещата

Нощният къмпинг трябва да е удобен, така че почивката на открито да не е засенчена от умора и слабост, след безсънна нощ. Носенето на спално бельо е твърде трудно и неудобно. Независимо от това, има ефективен начин да си осигурите възглавница за през нощта.

Добър трик:

За целта си струва да вземете с вас, повече меки, изработени от плат, но доста просторни чанти. Вечер те могат да бъдат плътно опаковани с дрехи (което допълнително ще спести място). Всичко е прибрано и възглавницата е готова! Приятни сънища!

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar