Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Журналистът Иво Божков пусна видео от протеста в Пловдив и обяви: Това поколение ще промени България

/
/
491 Views

кадър и видео:  Иво Божков, фейсбук

Журналистът Иво Божков пусна видео от протеста в Пловдив.

Advertisement:

Ето какво видя там той и какво написа в личния си фейсбук:

Вижте това видето, за да разберете защо поколението Z не е обременено от парадигмите на миналото и ще промени България:

 

 

 

 

 

Евгений Кънев: Хората, изкушени от историята вероятно знаят английския термин „window of opportunity“. Това са редките, обикновено веднъж на поколение мигове в живота на едно общество, когато е то изправено пред есенциална дилема по кой път да върви. Това време е дошло заради натрупване на определени исторически, икономически, политически и геополитически събития, които изискват промяна в държавата, за да може бъдат възстановени дълбоко нарушени групови и индивидуални интереси и да се запази спойката в обществото. Възползването от тази възможност не е закон и историята е свидетел на много държави, в които една група окупира властта и използва целия силов и финансов ресурс, за да репресира конкурентите си за властта. Резултатът е тоталитарна държава със затворени граници и поробено население. Или авторитарна държава с отворени граници и изтичане на човешкия потенциал.
Сега е шансът на поколението Z. Те нямат нужда от наставленията на неуспешните предни поколения, които са зомбирани от страха от промяната. Без която всеки организъм умира. Общественият също.
Точно както децата на възрожденците се изучиха на Запад в края на 19 век и се върнаха да направят България средноевропейска държава в рамките на само едно поколение (!), така и шансът днес на България отново да се откъсне от азиатско-ориенталските властово-обществени отношения може да стане само чрез новото поколение Z.
Само това новото поколение образовано на Запад може да донесе Промяната.
Ако му дадем шанса да остане тук.
Това е смисълът на протеста.
#ОбичамеБългария

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar