Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Заведенията отварят след 20 февруари

/
/
124 Views
Advertisement:

Advertisement:

На продължила няколко часа среща в Министерство на здравеопазването между ресторантьори и ресорни министри съгласие не е постигнато. Ако не получим решение до края на седмицата, което да е в наша полза, следващия понеделник ще отговорим с решение от наша страна, заяви Ричард Алибегов пред журналисти, пише news.bg.

Заведенията ще могат да отворят след 20 февруари. Това стана ясно току-що, след като приключи срещата на браншовите организации с ресорните министри.

 

„Досега изчаквахме, затворихме, приехме аргументите на здравните власти. Но сега считаме, че е настъпил момента, в който да ни върнат жеста и да ни пуснат да работим дори и при 50 % от капацитета си. Искахме заведенията, кафетата и сладкарници да отворят от 1 февруари, а те ни предлагат – 20-ти. Какви ще бъдат нашите ходове ли? Ще се съберем и ще решим дали да приложим италианския модел и в един ден и час всички да отворим“, каза Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България.

„Февруари е най-слабият месец в годината, ние се обединяваме за 1 февруари“, заяви той и подчерта, че собствениците на заведения не са съгласни обектите им да работят до 22:30 часа, те настояват за работно време до 23:30 часа.

От думите на Ричард Алибегов стана ясно, че предложението на правителството било заведенията да отворят на 20 февруари, а дискотеките – на 1 март.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!