Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Загиналият собственик на БТВ наел хеликоптер, за да го качи на ледник

/
/
367 Views

Милиардерът и медиен магнат Петр Келнер, който загина при катастрофа с хеликоптер в Аляска е бил част от група, която отивала да кара ски.

Те били на екскурзия в планински курорт и наела хеликоптера да ги качи върху ледник да карат хели ски. Това е най-новото зимно предизвикателство, при което търсачи на силни усещания се спускат със ски или сноуборд извън пистата. А до мястото се стига с хеликоптер вместо със ски влек, информира bgonair.bg.

Advertisement:

 

 

Инцидентът става в Аляска, където са и най-вълнуващите места за хели ски. Групата, в която е участвал и Петр Келнер, е пътувала с хеликоптер.

Машината се разбила в събота край глетчера – Кник. От федералната авиационна администрация потвърждават, че трагедията се е случила при неизвестни обстоятелства на около 50 мили източно от Анкъридж. Мястото на катастрофата се намира в много стръмен терен.
Сред жертвите освен Келнер, е още един чех, двамата водачи на ски експедицията и пилотът на хеликоптера. Един от пасажерите е оцелял, но е в тежко състояние.

От фирмата, която е отдала летателния апарат под наем и хотелиери, заявяват, че за 17 години, откакто се развива този спорт, за първи път се сблъскват с такава трагедия.

Петр Келнер е смятан за най-богатия човек в Чехия. „Форбс“ оценява състоянието му на 17,5 милиарда долара. През 2020 той се класира сред 70-те най-богати хора в Европа. През 1991 година основава „Първи приватизационен фонд“, като инвестиционен фонд за участие в приватизирането на държавния сектор. И до днес Келнер остава най-големият акционер във фонда.

През 1995 и 1996 година компанията му купува 20% дял от най-голямата чешка застрахователна компания.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar