Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Задържаха 4-ма каналджии за трафик на мигранти край Свиленград

/
/
241 Views

Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград привлече като обвиняеми С.К., на 22 г., и Д.К., на 22 г., за подпомагане на чужди граждани незаконно да преминават и пребивават в страната – престъпление по чл. 281 ал.2 т. 1 т.4 т.5 във вр. чл. 20 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Към наказателна отговорност са привлечени и Д.А., на 23 г., и С.Д., на 52 г., за опит да подпомогнат чуждите граждани незаконно да преминат през страната.

Advertisement:

На 25 февруари 2021 г., в с. Генералово, общ. Свиленград, служители на Гранично полицейско управление – Ново село установили група от 24 граждани на Афганистан – мъже, между които имало шест малолетни и непълнолетни деца. Те се били настанили в къща в селото. Незабавно били извършени действия по разследването под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград. Няколко часа по-късно е било установено, че С.К. и Д.К са осигурявали храна и вода на чужденците, а другите двама обвиняеми трябвало да ги транспортират с автомобили до гр. София. Събрани са доказателства, че гражданите на Афганистан са били прекарани нелегално от каналджия, на когото платили между 3 000 и 5 000 евро, за всеки един от тях, за да стигнат до гр. София.

Четиримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Действията по разследването продължават.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar