Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Заляха с киселина 39-годишен бизнесмен в Стара Загора

/
/
354 Views
Advertisement:

Посегателство над 39-годишен бизнесмен е било извършено в Стара Загора, съобщава „Монитор“.

Той е бил залят с киселина, от която са обгорели главата и врата му. Инцидентът е станал, докато мъжът слизал от купето на личния си автомобил, в близост до хотел на улица „Петър Парчевич“.

Advertisement:

Сигналът за случилото се е бил подаден около 18:30 часа на 19 януари от Центъра за спешна медицинска помощ, където пострадалият е потърсил съдействие. В резултат на обливането с киселината са обгорели част от дрехите и едната ръка при инстиктивния опит на жертвата да се предпази. Пострадалият, за когото няма данни да е криминално проявен, е бил пренасочен към пловдивската клиника по изгаряния, според прегледалите го първоначално лекари състоянието му е сравнително стабилно и няма пряка опасност за живота.

 

 

 

 

В Първо РУ „Полиция“ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.129 от НК за нанасяне на средна телесна повреда, според която наказанието при установяване на извършителя се наказва със затвор до 6 години. От полицията уточняват, че се работи по няколко възможни версии. Не била изключена и евентуална грешка, тъй като мястото не е било осветено и извършителят може да се е припознал. По думите на криминалистите най-вероятно в случая ставало дума за сплашване, а не за опит за убийство или обир, тъй като извършителят е захвърлил буркана с остатъка от киселина и е избягал. По принцип  жертви на подобен тип посегателства са жени, не било изключено в този случай да става въпрос за действия на ревнив съпруг или изоставена любовница.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar