Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Затварят 19 града на 22 септември

/
/
450 Views

Деветнадесет града у нас ще бъдат затворени за превозни средства на 22 септември и в тях ще се допускат само пешеходци. Събитието е част от конкурс, в който се включват населените места в опит да спечелят финансиране в размер на 20 000 лв. за общински проект, стимулиращ активния начин на живот.

В напреварата ще се включат общините Белослав, Ботевград, Бургас, Козлодуй, Девня, Ардино, Берковица, Брегово, Брезник, Велики Преслав, Враца, Вълчи дол, Добрич, Дряново, Кнежа, Мездра, Мизия, Плевен и Созопол.

Advertisement:

 

 

В 19-те града в страната ще се проведат най-различни инициативи, които да дадат пример как дори и във времена, когато социалната дистанция е задължителна, можем да бъдем активни, използвайки времето си за разходка.

Миналогодишният победител община Девня най-убедително успя да защити своя проект пред журито и спечели конкурса. Общината получи възнаграждение от 20 000 лв., с които беше реновиран градският парк в ж.к. Река Девня и бяха закупени нови спортни съоръжения, детска площадка и кът за отдих.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar