Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Захарова: НАТО забравя кой е донесъл свобода на народите в Европа по време на Втората световна война

/
/
650 Views

Мария Захарова нападна остро НАТО и думите й най-вероятно ще доведат до огромен скандал.

Изявленията на германския генерал Йорг Фолмер, ръководител на оперативното командване „Север“ от силите на НАТО в Европа, относно отношението на Северноатлантическия алианс към Москва, показват, че блокът е забравил за това кой е донесъл свобода на народите в Европа по време на Втората световна война.

Advertisement:

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова написа това в събота на страницата си във Фейсбук, съобщи ТАСС, цитирана от БГНЕС.

 

 

 

 

В интервю за вестник „Дагенс Нихетер“ , публикувано на 21 октомври, Фолмер заяви, че Руската федерация се опитва да въведе в противоречие НАТО и Швеция, а също така изрази мнение, че предвид общата история на страните от алианса, те не считат Русия за враг, но гледат на нея като на противник. „Що се отнася до общата ни история, такива германски генерали трябва да я познават по-добре: страната ни беше враг на фашизма и нацизма.“ Алпите и Дунав помнят „, кой „донесе свобода на народите в Европа“, но членовете на НАТО започнаха да говорят безсмислици“, подчерта Захарова.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar