Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Защо мъжете пренебрегват жените, които харесват

/
/
689 Views

Знаете ли, кои са честите и най-популярни причини, поради които мъж пренебрегва жената, която харесва. Нека ви разкрием една тайна…

Защо мъжете пренебрегват жените, които харесват:

Ако сте уверена в неговите чувства, това не е самозаблуда, не свободно въображение и не желанието да се предаде една мечта като реалност. Няма значение как се е предал вашият таен почитател, остава фактът, че той ходи наблизо, изглежда като опиянен и не прави нищо. Какво е това: игра на „закачка с дамата и по пред разсъдливост“ или банално само съмнение, страх от приближаване към този, когото идолизирате? Ако сте свободни, не носете „рокли от бодлива тел“, дайте му десетки шанса да се докаже. Не бягайте в безразборна посока. Време е да разберете мотивите на неговото игнориране.

Advertisement:

Защо мъжът пренебрегва красивата жена?

1. Страх да не се прецака с красавица като теб

Нека бъдем честни, подобна ситуация в живота са изключително редки и все пак ги има. Е, ясно е, че в сапунените опери и филми, този сценарий е почти любим сюжет! Тя е самата красота, от богато семейство със завидно минало, докато той е никой. Сирак, в съвременния свят – човек разносвач на пица. Естествено, всеки ден мъжът се моли да зърне нейното „ангелско лице“. Скромен и срамежлив, той дори се страхува да помисли, че такава прелест може да се има нещо с него. И все пак в действителност подобни истории са рядкост. Съвременните мъже всъщност не се притесняват от статуса, разликата във възрастта, външния вид или финансите. Те заявяват интереса си просто и безочливо, понякога дори прекалено грубо … Ако вашият герой е тъпо сдържан и все стои настрана, тогава самочувствието му е по-ниско от „цокъла“, дори. Помислете сами, готови ли сте да го остържете от там?

2. Липса на инициатива или навик да живее като роб

Този параметър се открива в 40% от случаите и до голяма степен зависи от това какъв модел на отношенията има вашият таен почитател. Ако в дома му, начело стой майка, която безсрамно побутва мъжа си, заема ролята на командир, вашето неволно гадже подсъзнателно ще чака подобен сценарий. В представата на такива мъже, активното завладяване е прерогатив на жената. Тя от своя страна, трябва да го избута, да се влюби, да го заведе до олтара и да стане негова съпруга. Той ще бъде готов да се подчини на всичко, да се съобрази с нейните изисквания, да промени навиците, но при условие, че цялата отговорност за бъдещето, ролята на лидер е нейна. Решете сами, дали ще сте доволни от такъв развой? Ако е така, вземете „чудото“ и го поставете на каишка, докато някой друг не го е сторил преди вас.

3. Не решимост за нещо сериозно

И това се случва! Може жената да харесва много мъжа, но той само да я размотава. Това показва, че той не е готов да отиде по-нататък и да задълбае отношенията. Може би в главата му има определен идеален план: кариера, купуване на къща, след това любов. Може би се страхува от отговорност и иска да се наслаждава на самостоятелния си живот. Или може би е затънал в проблеми – дългове, насърчаване на бизнес, лошо здраве. Във всеки случай, дори и да сте интересни, в този момент той няма нито желание, нито ресурси за вас, иначе би се отдал на нещо подобно. Имате ли нужда от някой, който не е узрял? Решете сами, нашата работа е да ви предупредим.

Защо мъжете пренебрегват жените, които харесват
„Кратка игра“ или прецизни сметки

4. „Кратка игра“ или прецизни сметки

За съжаление, този случай е най-често срещаният. Идеята е леко да обсади плячката си, да намали значението й, възвишавайки се за нейна сметка. Как става това? Първо, мъжът показва на момичето си безразличие, кани го на среща, дава фалшива надежда … и след това изчезва или включва режима „камък“. Така, той не пише, игнорира обаждания, активно се среща с други хора или тръгва да работи. Всичко това се прави с една цел – да се покаже на красавицата, че всъщност не му трябва. Защо ли го прави? За да я изнерви? Не ровете в себе си и не търсете начин да намалите цената си.

Ако по-рано, тя – красавицата е виждала себе си на 8 точки от 10, изискваща подходящо отношение, сега ще страда, ще търси недостатъци и дупки в характера си, опитвайки се да разбере защо е отхвърлена? По време на играта самочувствието на жената ще бъде разклатено до 4 точки, след което ще попадне, като на „изгодна цена“. В същото време мъжът със сигурност ще се представя за „спасител“, който й прави услуга, така да се каже „снизходителна“. Особено често към тези тактики прибягват момчета, които не обичат да се напрягат, да растат, да вдигат летвата по-високо. За тях е по-лесно да пропуснат „принцесата“, да обезценят, потискат, да не губят нито енергия, нито ресурси. Удобно! Точно тогава, момичето попаднало в тази ситуация изпада в безтегловност, започва да зависи от мъжа и да губи своето „аз“.

Не много хубавата истина

Описахме четири очевидни причини, поради които мъжът пренебрегва жената, която харесва. Тези причини не винаги са приятни, но са истина. Ако сте в ролята на красавицата, не бързайте да се предавате на манипулатора. Не подценявайте себе си твърде много. И не търсете недостатъци – уважавайте себе си.

Не е нужно да доказвате нищо на партньора си. Не трябва да улавяте всеки негов поглед, да преминавате през „Не искам“. Може и двамата да тръгнете един към друг, показвайки всичко най-добро, или нищо няма да се получи. Оставете на мъжа, ролята на завоевателя. Не разменяйте местата си с него, ако търсите на дълъг и щастлив съюз.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar