Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Звучен шамар за Бойко Борисов от Доналд Туск, отказа му колективна подкрепа от ЕНП

/
/
359 Views
Advertisement:

zvuchen-shamar-za-boiko-borisov-ot-donald-tusk-1

Advertisement:

Председателят на Европейската народна партия Доналд Туск не е приел предложението за оказване на колективна подкрепа на Бойко Борисов, пише “Политико”, предаде агенция БГНЕС.

 

 

 

 

На среща на Европейската народна партия (ЕНП) в сряда евродепутатът от управляващата в Унгария партия Фидес Тамаш Дойч изрази солидарност с партията ГЕРБ на българския премиер Бойко Борисов, която също е от семейството на ЕНП.

 

 

 

Дойч призовал останалите членове на групата да бъдат по-убедителни и ангажирани в оказване подкрепа на ГЕРБ. Критиката към Борисов според унгарския евродепутат трябва да предизвика колективна защита.

 

 

Подтекстът на изявлението му е почти прозрачен – същото е трябвало да се случи и в случая с Унгария, която е критикувана за редица политики на премиера си Виктор Орбан.

 

 

 

Любопитното от вчерашната среща обаче е, че, според „Политико“ Доналд Туск не се е съгласил с доводите на Дойч. Туск стана председател на ЕНП в края на миналата година.

 

 

 

Обсъжданията в ЕНП на кризата в България бяха в навечерието на днешната среща на еврокомисаря по ценностите и прозрачността Вера Йоурова с комисията на Европарламента по гражданските свободи, правосъдието и вътрешните работи. На срещата ще бъде обсъден мониторингът на ЕС върху съдебната система в Румъния и България.

 

 

 

Миналия месец над 50 евродепутати, главно от групата на социалистите и демократите и Зелените, изпратиха въпроси до комисията, в които изразиха опасения относно „непосредствена заплаха за върховенството на закона и демокрацията в България“.

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!