Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Здравният министър: Да, аз ще бъда първият ваксиниран българин

/
/
251 Views

Ваксините пристигнаха тази сутрин у нас. Ваксинацията започва още утре.

„Да, аз ще бъда първият ваксиниран българин“. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов при пристигането у нас на първите ваксини срещу COVID-19.

Advertisement:

9750 дози от препарата на „Пфайзер“ – „Байонтек“ вече са във фризера на „Булбио“. Утре, 27 декември започва ваксинирането в няколко болници в София, Пловдив и Бургас.

„Радостното е, че броят на желаещите да се ваксинират се увеличава. Постоянно има лекари, сестри, които имат желание да се включат във ваксинацията, в първата доставка. Оптимисти сме, че, ако продължим с представянето на допълнителна информация, с обясняването на хората какво и защо трябва да се ваксинират, ще постигнем желания резултат. Амбицията ни е да постигнем 70% ваксинирани българи. След като постигнем това число, ще хвърлим маските, ще започнем да се виждаме, да виждаме своите близки, да ходим на театър и кино“, добави още Ангелов.

 

 

 

Министърът заяви също, че ще разчита изключително много на медиите по отношение на информирането на хората и в убеждаването на обществото, че ваксините са безопасни за здравето.

„Трябва хората да разберат, че ваксината е абсолютно безопасна, тя е ефективна. Ако може да направим класация на чудесата, които са извършени в науката, откриването на ваксината е едно от тях, защото тя е спасила много милиони хора по света“, каза още той.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar