Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Здравният министър коментира ваксините, връщането на КПП-та и затварянето на градовете

/
/
457 Views

zdravniiat-ministar-komentira-095

Слуховете за затваряне на градовете с КПП са абсолютно неверни. Това е лъжа. Не мога да си обясня в коя глава се раждат подобен тип конспирации. Не възнамеряваме да въвеждаме подобен тип мерки. Не се купуват бариери, не се купуват будки, бъдете спокойни. Това каза здравният министър Костадин Ангелов пред Би ти ви.

 

 

 

 

„В началото на епидемията знаехме изключително малко, имаше противоречива информация. Когато човек е неинформиран, има страх от неизвестното. Към днешна дата нещата са контролирани. В Българи инфекцията е абсолютно контролирана, няма здравна криза и няма натиск върху системата. От 7 август до 7 септември бройката е отишла от 857, днес са 773, а броят на хора в интензивни отделения са едни и същи, няма никаква динамика на увеличаване на постъпилите в болници. Здравната система е подготвена по отношение на апаратура, дезинфектанти за месеци наред.

Advertisement:

 

 

 

 

В момента предстои закупуването на допълнителни средства за всички служители на първа линия. Всичко това се случва благодарение на хората на първа линия, те са преуморени. Подобни конспирации и въпроси към тези хора, постоянната ни критика още повече ги обезверява. Трябва да подкрепим българските лекари и сестри“, добави министърът.

 

 

 

„Близки ме питаха дали съм запознат, че правителството плаща на хора да кажат че са заразени от коронавирус. И това е лъжа. Много известни личности бяха в болници, те част от конспиративната теория ли са“, каза още той.

 

 

„Ние не казвахме не бъдете спокойни, ние искахме да покажем пред какво сме изправени като лекари, като сестри. Когато хората излязоха по улиците ми звъняха колеги и казаха: Кажете на хората пред какво сме изправени. Спомняте си семейство от „Пирогов“. Аз съм лекар. Аз не се боря за одобрение и неодобрение, следвам лекарския си дълг. Ние като лекари имаме дълг да съветваме хората да си останат вкъщи“, каза министър Ангелов пред бТВ.

 

 

 

 

„Тази умора в хората на първа линия може да доведе до неглижиране на мерките и принципите. Ще се опитаме да опресним знанията на хората. Една от причината е дезинфекционните режими, личните предпазни средства. Нека да подхождаме с едно наум, да мислим, че вирусът съществува. Ние трябва да живеем с това и да работим със знанието за това“, каза още той.

 

 

 

 

Когато ваксината против Ковид-19 бъде изпитана, мине всички изпитания по начина, по който са създадени за тези ваксини, първа, втора, трета фаза, когато бъде регистрирана от Европейската агенция за лекарствата, тази ваксина ще бъде достъпна за българските граждани.

 

 

 

 

 

Тя ще бъде асбсолютно доброволна, тя ще бъде безплатна за всички български граждани, които пожелаят да се ваксинират. Това, което сме направили ние, сме извадили уязвимите групи – хората на първа линия, лицата над 65-годишна възраст и всички онези бълграски граждани, които имат хронични заболявания, те са над 2 милиона.

 

 

 

 

За тези хора ние сме осигурили достатъчно количество брой ваксини, когато тази ваксина бъде изобретена. Българските граждани да знаят, че ваксината, която ще бъде предложена, ще бъде абсолютно безопасна и безвредна, тя ще е изтърпяла всички елементи на регулация, такива, каквито съществуват в ЕС, това за нас е най-важното, допълни Костадин Ангелов.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar