Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Здравният министър обяви: Eто кога облекчаваме мерките

/
/
55 Views
Advertisement:

Advertisement:

Мерките се облекчават частично в началото на февруари, стана ясно от думите на здравният министър.

От утре сме създали логистиката за започване на ваксинацията и с ваксината на “Модерна” в България. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, при посрещането на първата партида, предаде Фокус.
“Току-що получихме първата доставка на втората ваксина в България, ваксинатана “Модерна”. Тя в момента се позиционира в хладилник, който държи температурен режим от минус 20 градуса. От утре сме създали логистиката за започване на ваксинацията и с ваксината на “Модерна” в България”, обяви министърът.
По думите му дозите от ваксината са изключително малко и ще бъде разпределена за РЗИ – София. “Ще бъде много трудно да създадем логистика за ваксиниране с втора доза на много места.
Той обяви, че на 25 януари 4000 дози ще дойдат нови количества и ще бъдат разпределени във регионите на страната.

 

 

“Хубавата новина е, че ЕК сключи договор за допълнителни количества ваксини от първата доставена в България ваксина – на “Пфайзер”. Българската държава участва в това споразумение с индикативни количества към днешна дата – близо 2 млн. 900 хил. ваксини.
Имаме абсолютното спокойствие, че ще имаме достатъчно количества ваксини за всички български граждани. В процес на регистрация е и ваксината на “Астра Зенека”. Индикативните количества от тази ваксина са близо 4 млн. и половина. Осигурили сме ваксини за всеки един български гражданин”, допълни още здравният министър.
Противоепидемичните мерки ще бъдат облекчени в началото на месец февруари, заяви още здравният министър проф. Костадин Ангелов. Единственото нещо, което ще бъде променено, ще бъде в сферата на висшето и средното образование, каза още той.
От думите му стана ясно, че от 25 януари ще започне масово тестване на учителите.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!