Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Здравното министерство: Ето кои хора не бива да се имунизират с Pfizer

/
/
10158 Views
Advertisement:

Advertisement:

снимка Министерство на здравеопазването

Здравното министерство обяви кои хора не бива да се имунизират с Pfizer

Ето списъка:

Всеки с тежка алергия към компонент на ваксината (т.е. такъв, който причинява анафилаксия или изисква медицинска намеса);
Тези на възраст под определената в кратките характеристики на продуктите;
Хора, които в момента са в изолация или имат симптоми на вируса; тези хора могат да се ваксинират, след като приключат с изолацията и след преустановяването на всичките им симптоми.
Хора, които могат да се ваксинират след обсъждане на ползите и рисковете и/или след консултация с техния наблюдаващ/лекуващ лекар:
Лица с анамнеза за тежка алергия към някоя ваксина или към инжекционен лекарствен продукт;
бременни;
лица с имунокомпрометиращи заболявания;
кърмещи жени;
лица на терапия с антикоагуланти.
Хора, които трябва да следват специални процедури:
Лица с анамнеза за тежка алергия (изискваща медицинска намеса) към нещо различно от ваксина или инжекционно лекарство може да получи ваксината, но трябва да остане за медицинско наблюдение в продължение на 30 минути след получаване на ваксината.
Хората, които наскоро са боледували и са били лекувани с антитяло-базирани терапии (напр. с моноклонални антитела или реконвалесцентна плазма), трябва да изчакат до 90 дни след лечението, за да бъдат ваксинирани.
Хората с известна експозиция трябва да изчакат, докато карантината им приключи, преди да се ваксинират (освен ако не живеят в места с множество хора, като старчески дом, поправителен дом или приют за бездомни, в този случай те могат да бъдат ваксинирани по време на период на карантина).
Хората, които са получили друга ваксина, трябва да изчакат поне 14 дни, преди да получат ваксина срещу вируса. По същия начин, ако човек е получил ваксината срещу вируса, той трябва да изчака най-малко 14 дни, преди да получи други ваксини (ваксини, които не са срещу вируса).

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!