Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Здравното министерство на Италия обяви рекорден брой заразени с K-19 от началото на пандемията

/
/
256 Views

Здравното министерство на Италия обяви рекорден брой заразени с Ковид за едно денонощие от началото на пандемията. Става дума за 7332 случая. Това е с над 15 процента повече от вчерашния резултат от 5901. Починалите са 43-ма души.

 

 

 

Вчера те са били 41, което е много по-малко от стойностите през март и април, когато бе достигнат пик от повече от 900 смъртни случая за денонощие, съобщава БТА.

Advertisement:

Предишният антирекорд от 6557 нови случая на Ковид-19 е регистриран на 21 март. През същия ден починали обаче 793 души с коронавируса. Въпреки че броят на смъртните случаи в Италия остава малък, този на пациентите в интензивните отделения трайно нараства. Тези пациенти бяха 539 днес, спрямо 514 предния ден, което е значителен ръст в сравнение с близо 40 през втората половина на юли.

Италианският премиер Джузепе Конте заяви вчера, че е решен да избегне нова общонационална карантина, точно когато икономиката се съвзема от предишната. Някои от най-видните учени в страната обаче казват, че налагането на нова карантина може да е единственият начин да се спре разрастването на пандемията.

„Смятам, че карантината по Коледа е реалистична, тя би ни помогнала да регулираме системата чрез по-бавно предаване на вируса и засилване на проследяването на контактите“, каза пред телевизия РАИ Андреа Крисанти, преподавател по микробиология в Университета в Падуа.

Патрицио Пецоти, епидемиолог в италианския Висш здравен институт, каза в интервю за в.“Стампа“, че очаква до седмици по 100 смъртни случая от COVID-19 на ден. Италианските власти се опитват да увеличат капацитета за тестване на фона на оплаквания от дълги опашки в центровете, където се извършват тестовете. Днес бе отчетен нов рекорд от 152 196 извършени тестове за денонощие.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar