Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Зрители на бунт срещу „Откраднат живот“

/
/
376 Views

11-ият сезон на „Откраднат живот“, анонсиран като последен, се завъртя в ефира на Нова телевизия през миналата седмица. Вместо да бъдат посрещнати с аплаузи от най-верните си зрители, новите серии бяха жестоко разкритикувани в социалните мрежи.

 

„Дървени актьори, рецитират все едно са пионерчета пред Тодор Живков“, „Декорите под всякаква критика. Няма такава болница – две стаи, два коридора и 5 стълби. Сигурно са необходими икономии, но сравнете се с някой докторски филм от западните. Спомням си, че „Клиника на третия етаж“, дето проби пътя на сериалите през 99-а, имаше повече декори“, гласят част от коментарите на феновете на сериала.

Advertisement:

И още: „Сценаристите са ударили дъното и си смучат от пръстите. Размиха напълно сюжета и вече няма нищо общо с началото на сериала. Творческото безсилие си личи във всяка сцена. Може ли Иво Фотев, изигран от иначе симпатичния ми актьор Васил Бинев, да умира и да се съживява като феникс вече 5 пъти във всеки сезон просто защото нямат с какво да запълнят 50 серии по 1 час? Че това не е фантастика, а медицински сериал“…
Много от зрителите изразяват негодуванието си и срещу любовните сюжети в продължението на докторската сага, като ги сравняват с тези от „Дързост и красота“ и турските сапунки.

Масовото зрителско недоволство стигнало до ушите на продуцента Евтим Милошев, който е предприел нетрадиционен ход, за да съживи интереса към сериала. Сигурни източници издават, че той ще се включи с роля в последните епизоди от сезона, като ще играе професор, светило в хирургията. Първоначално идеята му била да бъде санитар, но впоследствие жена му Христина, която е и главен сценарист на „Откраднат живот“, решила да го вкара в обувките на професор.

Последният снимачен ден на докторската сага ще е на 6 март, а за зрителите сериалът ще завърши чак през май месец. Екипът, работил над него, наброява точно 200 души, а актьорите в главни роли – 51. В епизодични роли за всичките 11 сезона са влезли цели 1449 души, а снимачните дни са били 1457. Общо сериите досега са 507, заснети от 15 оператори, 12 режисьори и написани от 26 сценаристи.

Сценарните страници надхвърлят 21 хиляди, издават от екипа, а медицинските случаи, които сме гледали от 2016 г., когато стартира „Откраднат живот“, са повече от 1500. Зрителите обаче са на мнение, че сериалът е трябвало да спре още преди 3 сезона. „Трябваше да го приключат, когато беше кулминацията, и да останат вечното №1, а не да превръщат хубавата идея в тв боза и халтура само и само до продължават да печелят“, пишат те в социалните мрежи.

11-ият сезон би трябвало да сложи точка на докторската драма, но само да не се окаже след Великден, че пак е имало голям зрителски интерес, и наесен да гледаме „Откраднат живот-Завръщането“.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar