Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Иван Гешев: Прокуратурата ще е безкомпромисна срещу посегателствата над възрастни

/
/
260 Views

Главният прокурор на Република България Иван Гешев направи изявление в Туитър, в което обеща пълна подкрепа за възрастните хора у нас.

Прокуратурата е безкомпромисна срещу посегателствата над възрастни. Това написа в „Туитър“ главният прокурор Иван Гешев след задържането на 36-годишен за ограбване на възрастен мъж.

Advertisement:

„Ограбват, изнасилват, убиват възрастните ни съграждани. За някои това няма значение. За нас обаче има. Недопустимо е и ще бъдем безкомпромисни срещу подобни действия. Продължаваме…“, написа Гешев и пусна видео с информация за обира, пише news.bg.

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 36-годишния Г.М. за това, че на 23 октомври 2020 г. в град Раковски, област Пловдив, е отнел чужди движими вещи – сумата от 95 лева, електрическа резачка за рязане на дърва и бутилка уиски, от владението на 72-годишен мъж, като е употребил за това сила, информира БНТ.

Обвиняемият е установен и задържан в рамките на един час след подаването на сигнала в полицията, като са били открити и част от отнетите вещи.  Задържан е за срок от 72 часа.

 

 

 

 

На 23 октомври 2020 г. в Раковски около 21,30 часа, в къщата на 72-годишния пострадал, влязъл непознат мъж, който по-късно е установен като извършителя Г.М., криминално проявен. Той прескочил оградата и минал през незаключената врата на дома на пенсионера, който живеел сам. Г.М. влязъл в стаята на възрастния мъж, който бил на леглото, гледал телевизия и четял вестник. Извършителят поискал пари. В момента, в който пострадалият му подал банкнота от 5 лева, Г.М. започнал да дърпа от ръцете му якето, от което пенсионерът извадил парите. Обвиняемият пребъркал връхната дреха и взел от джобовете още 90 лева. След това започнал да претърсва стаята, за да търси други пари и ценности. Докато преобръщал дюшека на леглото, се спънал и паднал, което позволило на пострадалия да избяга от къщата и да потърси помощ в близкия магазин, откъдето подали сигнал в полицията. Междувременно Г.М. взел бутилка уиски, електрически верижен трион и напуснал жилището.

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar