Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Иван се върна от Германия и тръгна да чисти пред блока и съседите го намразиха

/
/
2704 Views
Advertisement:

Advertisement:

Иван Георгиев се прибира от Германия в родния град миналата събота и още на следващия ден се заема да придаде по-приветлив вид на мястото, където живее. На този адрес има 64 апартамента. За благодарност – съседи повикаха полиция, каза водещата на „Здравей, България“ по Нова телевизия Мира Иванова. Историята бързо набра популярност и хиляди коментари в социалните мрежи.

 

“Реших да звънна на мой приятел, който има косачка да окосим задблоковото пространство и да изчистим боклуците, защото не беше приятна гледка. Всеки обича чистотата предполагам и мрази мизерията. Това, което виждам на запад и онова, което е тук, са коренно различни. Искам и ние да бъдем както са хората там”, разказва Иван Георгиев пред Нова телевизия.

 

 

Младежите окосяват тревата, която на места е над метър и събират 4 чувала с отпадъци.

„Около 14.10 приключихме с работата и след няма и десетина минути се появи полицейски автомобил. Искаха ми лична карта, при което обясниха, че има оплакване, заради шума. На мен ми стана както тъжно, така и смешно, защото не мисля, че проблемът беше толкова голям – за десетина минути. Инициативата, която решихме да направим мисля, че беше както за нас самите от блока, от другия блок, така и за самите преминаващи”, споделя Иван.

Жалбата е подадена от съсед.

„Евала му правя на момчето – никой не се хваща да чисти, а виждате какво става!”, заяви Димитър Колев.

„Адмирации за Иван, понеже той човекът най-малкото се върна от Германия и не да отиде на море, а дойде и изчисти на нашите съседи блока и те на всичкото отгоре – подадоха жалба! Това е нещо нечувано за мен, пълен срам!”, категоричен е Кристиян Станев.

„Не го приеха като нормална постъпка да има оплакване за такова нещо, защото все пак това бяха 4 служители, които в този миг можеше да има друг случай, нещо много по-належащо от забележката за 10 минути нарушаване на обществения ред”, заяви Иван Георгиев.

Иван допуска, че е нарушил нечий следобеден сън, но не е очаквал подобна реакция.

„Всеки един е можело дали през прозореца или да дойде долу да каже: извинявайте, детето си е легнало или: възрастен човек има болен – ще може ли да отложите това за по-късно”.

Никой обаче и не слиза да помогне на Иван и приятеля му. „Не, твърдо – не, никой не се присъедини. Беше неделен ден, може би много от хората ги нямаше. Морето е наблизо – кой на море, кой по села. А, за човека, който се е обадил мога единствено да кажа: да е жив и здрав и следващия път да се замисли дали да се обади или да слезе да помогне.”, споделя Иван.

Всички съседи, с които разговаря екипът на NOVA, заявяват готовност да се включват за в бъдеще в инициативите на Иван, без да подозираме, че той вече е обмислил нова – но този път с публично оповестяване.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!