Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Ива Митева: Дончева говори и с мен

/
/
2102 Views
Advertisement:

Advertisement:

Председателят на Народното събрание Ива Митева говори пред БНТ относно скандала, свързан с Татяна Дочева от “Изправи се БГ! Ние идваме”.

“Аз съм се виждала с Татяна Дончева, не ми е предлагала пари лично, но ми е намеквала по принцип за участие в кабинет, за гласуване, за подкрепа на кабинет. Г-жа Дончева още в 45-тия парламент се опита да кадрува, като първото нещо беше да ми предложи началник на личен състав. Когато излезе с едно изявление, че аз съм правила кабинет и съм го редила със Слави Трифонов по нощите, аз ѝ се обадих и я попитах кога го е видяла или чела от мен. И тя тогава много учудено ме попита: Ама не си ли?”, обясни Ива Митева.

Запитана, как й е намеквала за участие в кабинет, тя отговори: “Директно ми е казвала , че трябва да подкрепим един такъв кабинет, че трябва да участваме и че не трябва да се ходи на избори. Г-жа Дончева е доста директна в говоренето си и, вижте, когато човек спре да общува с нея, след случката в моя кабинет, когато аз смачках листа с проекта за решение – оттогава аз не разговарям с г-жа Дончева”.

“Аз така и не разбрах кой е високото дърво и кой е храстът. Знаете , че храстите оцеляват бавно, бавно и за дълго – има и една песен на Васко Кръпката. Предполагам, че храстът е тя, защото оцелява повече от 25 години в политиката. Много ми е интересно следващите 25 години къде ще се опита да оцелеее г-жа Дончева, защото, знаете ли, такъв тип политици показват , че промяна няма да се случи докато участват в управлението. Съжалявам, но аз открито казвам не на интригите в политиката, да на смелото и честно говорене”, коментира още тя.

Митева категорично не приема вкарване на имена по този начин, не приема такива интриги и такова поведение .

“Поведението е отвратително. Отвратително е за политиката , която се прави по този начин”, заяви председателят на парламента.

Тя коментира и скандала около гласуването на закона за НСО:

“Тъй като се поставиха миналата седмица принципни въпроси по отношение на приемането на закона, искам да кажа, че Конституционният съд много ясно казва кога има кворум и как се гласува. Кворумът установява брой присъстващи, а не участие в гласуването. Компютърната система определя резултата от гласуването, така че Татяна Дончева нека да спре да импровизира и да прилага правилника така, както се прилага, защото наистина всичко това, което прави, е обидно”, каза Митева.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!