Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Идва ново бъркане в джоба. Смяна на водомери и топломери след 25 октомври

/
/
431 Views

Нови разходи и то немалки се задават за хиляди домакинства в България.

Предстои смяна на отчитащите устройства с нови електронни.

Advertisement:

След 25 октомври уредите върху радиаторите, индивидуалните топломери и водомерите за топла вода с изтичащ срок трябва да се подменят с такива за дистанционен отчет, предаде Нова телевизия.

 

 

Най-масовата подмяна се очаква през 2024 г., когато изтича срокът на почти половината (48%) от устройствата. До 2027 г. пък всички трябва да са от новия тип. Преди 5 години Коста Грозданов и съседите му от столичния квартал „Овча купел” казват сбогом на изравнителните сметки за парно и топла вода. Като подменят всички уреди за отчет във входа с дистанционни.

„Така по-лесно се хващат некоректни съседи, които се опитват да манипулират, новите топломери не могат да се манипулират – може да се разбере кога е свален радиатор и т.н.”, коментира той, като допълва, че според изчисленията му фактурите вече са далеч по – справедливи.


Advertisement:

1 Comments

  1. И пак идиотски подход! Защо трябва купувачът да си купи средството за измерване на продукт, който купува?! Нима трябва да си купя везната с която ми теглят месото в месарницата? Или да си платя бензиноколонката, за да си купя бензин?! Я нека Законодателят ми отговори, дали нося някаква отговорност, ако повредя моя собственост, която съм закупил? Ще нося ли съдебна отговорност, ако в изблик на ярост строша телевизора си или грила си??? Ако някой иска да ме задължи да ползвам нещо, той трябва да ми го купи и аз да преценя дали ще го ползвам или да купя същата стока от друг доставчик! Но когато няма друг доставчик, отиване към казуса „монополизъм“! Там законът има други изискванияи ….т.н. и т.н.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar