Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

„Изгарят“ Елена Йончева. Цацаров обяви иск за конфискация на стойност 158 хиляди лева

/
/
415 Views

КПКОНПИ е внесла иск за конфискация от Елена Йончева. Сумата, която се иска от евродепутатката, е 158 хиляди лева, се вижда от съдебните регистри.

За тях водената от Сотир Цацаров комисия твърди в исковата си молба, че са изтеглени от Йончева на каса или от банкомат от КТБ в периода 2012-2014 г., съобщава „Сега“.

Advertisement:

Исковата молба е внесена на 17 март и тепърва предстои размяна на книжа между страните. А не е изключено и съдът може да открие пропуски в нея и да я върне на КПКОНПИ.

 

 

 

Производството за конфискация срещу Йончева следва повдигнатото й в първите дни на 2019 г. обвинение за пране на пари. През ноември 2018 г. като главен прокурор Цацаров поиска имунитета на Йончева, която тогава бе депутат от БСП. Тя сама се отказа от защитата, но през 2019 г. бе избрана за евродепутат и отново получи имунитет. Българската прокуратура поиска той да бъде свален от Европейския парламент и тази процедура още е в ход.

В искането на Цацаров от ноември 2018 г. се обясняваше, че Йончева се разследва за пране на пари в особено големи размери. То е образувано по сигнал от народни представители. Спецпрокуратурата разследва извършени финансови операции с парични средства, присвоени от КТБ и прикривани чрез офшорна компания. Още тогава Йончева категорично отрече вина и обяви, че обвинението е политическа поръчка заради разкритията й и нейната работа като депутат.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar