Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Изгониха Мая Манолова от протеста с викове и скандали, не я искат

/
/
477 Views

 

Тази нощ стана ясно, че има сериозен разнобой на барикадите. Протестът вече не е от недоволни граждани, независимо от политически пристрастия, а изцяло подменен откъм състав и доминиран от набедените за “градска десница”, съобщи “Стандарт”.

Това доказа и знакова случка от 31-вото денонощие на блокади – протестиращите се опитаха да се отърват от Мая Манолова.

Advertisement:

 

 

 

Всъщност, и от снимките е видно, че протестът на “Орлов мост” все повече е узурпиран от лицата на “Правосъдие за всеки” и активистите на “Да, България”. Сред барикадистите на кръстовището бяха много от водачите им – Христо Иванов, Иво Мирчев, Петромир Кънчев, Манол Глишев – все лица от акциите на “Правосъдие за всеки”.

А след като в социалната мрежа Глишев бе разкритикуван от фенове на ДБ, че допускат Мая Манолова да им изземва инициативата, резултатът не закъсня. Около 5:00 сутринта се появи напрежение между протестърите на ДБ и бившия омбудсман.

Протестиращите скочиха срещу присъствието на Мая Манолова на протеста. Тя се опита да обясни, че отишла като гражданин, съобщи БНР. Политологът Евгений Дайнов пробва джентълментски да я защити, но на площада бяха категорични, че тя е част от политическата система на прехода и няма място сред тях.

 

 

Протестиращите даже се разцепиха по въпроса има ли право бившата зам.-председателка на Народното събрание и ексдепутатка на БСП да е сред тях. Появиха се дори опасения, че, ако се стигне до сблъсъци между самите протестиращи, това може да даде основание полицията да се намеси и да ги разтури от кръстовището.

Малко по-рано днес сутринта е възникнало напрежение между протестиращите и  преминаващи хора. 18-годишен в нетрезво състояние се е сбутал с протестиращи след неуместен коментар с палаткуващите. До по-сериозен конфликт не се е стигнало, предаде Нова тв.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar