Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Изминаха пет години без Трифон Иванов

/
/
268 Views
Advertisement:

Днешният ден е тъжен за родния ни футбол. Преди 5 години на 13 февруари България изгуби една от футболните си икони – Трифон Иванов. Железният защитник си отиде само на 50 години.

Защитникът на златния ни отбор от 90-те години бе един от големите лидери на онази група играчи, донесли и световна слава на българския футбол. Играл е за Етър, ЦСКА, Бетис, Рапид и Аустрия (Виена) и други отбори.

Advertisement:

 

 

Има 76 мача за България, като най-паметните са на Мондиал 1994 и Евро 1996. Именно той вкара и гола, който класира националния ни отбор за Световното първенство във Франция през 1998 г. – за 1:0 над Русия в незабравим мач.

На неговото погребение преди четири години дойдоха героите от САЩ `94 и треньорът на най-успешния футболен отбор на България Димитър Пенев, пише Спортал.бг.

В памет на Трифон Иванов Община Велико Търново ежегодно връчва награда на млад футболист от школата на „Етър“, а новият футболен терен до Спортно училище „Георги Живков“ вече носи името на екскапитана на националния тим на България.

Награда „Лъвско сърце-Трифон Иванов“ пък се връчва ежегодно на най-сърцатия футболист в българското първенство.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar