Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

„Изправи се! Мутри вън“: Започваме ревизии на управлението на ГЕРБ. Отваряме черните каси

/
/
685 Views

„Изправи се! Мутри вън“ ще инициират първите ревизии на управлението на ГЕРБ.

Това бе едно от основните искания на протестите през лятото и всички опозиционни партии го обещаха.

Advertisement:

Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ се обяви за спиране на всички сделки и концесии от страна на правителството. Това заяви пред „Хоризонт“ един от съпредседателите ѝ адвокат Николай Хаджигенов в коментар на призива на лидера на БСП Корнелия Нинова. „Това е цирк, ние в цирк няма да участваме. Ние трябва да спрем всички свинщини, а не само една от тях, на Борисов. Това за концесията е окей, а то не е само това. Те сега докато си заминат до първия ден на Народното събрание, това ще е всеки ден и по 12 часа на ден. Т.е. всичко трябва да се спре, не само това“, каза Хаджигенов.

Засега от другите две формации – „Има такъв народ“ и „Демократична България“ не са коментирали искането на БСП, което иска от тях да излязат с позиция за мораториум по сделките, които правителството на Борисов прави в последния момент, но знакови лица от Има такъв народ изглежда отговориха неофициално. Според Нинова утре правителството планира да гласува да се отсрочат плащанията на концесионера на Летище София за срок от 10 годин

и. От „Изправи се! Мутри вън!“ вече са готови с проекти за решения и имат готови законопроекти. Първият проект за решение ще бъде за създаването на Комисия по ревизията, уточни Мая Манолова на брифинг на площад „Славейков“. По думите й, тя ще се заеме на първо място с „черните каси на властта“ – автомагистрали, държавния ВиК холдинг, държавната петролна кампания, предприятието за управление на язовирите, за да се провери дали е отклоняван обществен ресурс.

От партията ще направят и проверка на националната програма за енергийна ефективност заради получавани сигнали за отклоняване на средства в процеса на санирането.

Advertisement:

1 Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar