Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Инфекциозна болница опроверга Мангъров: Нямаме нито един починал ваксиниран пациент

/
/
861 Views
Advertisement:

  Инфекциозна болница опроверга Мангъров: Нямаме нито един починал ваксиниран пациент
Advertisement:

В Инфекциозна болница няма нито един починал ваксиниран пациент, съобщиха от лечебното заведение за bTV по повод твърдения на доц. Атанас Мангъров, че такива пациенти е имало.

По време на дебат “за” и “против” ваксините срещу COVID-19, на въпрос колко ваксинирани и колко неваксинирани се лекуват в момента в COVID отделението на Инфекциозна болница, чийто ръководител е той, доц. Мангъров каза:

 

 

“Горе-долу съотношението е каквото е за страната. Имаме ваксинирани и неваксинирани. В момента имаме един, ако не се лъжа, който е ваксиниран. Имахме ваксинирани, които починаха. В момента в отделението имаме около 43 пациенти, само един е ваксиниран.”

„От началото на ваксинацията в Инфекциозна болница няма пациенти, които да са били ваксинирани и да са починали“, уточнява проф. Татяна Червенякова, директор на лечебното заведение в София.

Тя допълва, че няма и нито един ваксиниран пациент, който да е приет за лечение в болницата, както заяви доц. Мангъров по-рано в предаване на bTV.

Единственият ваксиниран, който е попаднал в COVID отделението, е придружител на неваксиниран пациент в тежко състояние.

„В петък, 10 септември, в отделението за коронавирус е имало 37 пациенти, четирима от тях са изписани. Приетите в отделението са в тежко и средно тежко състояние. В отделението има ваксиниран, но той е придружител на неваксиниран пациент в тежко състояние“, обяснява проф. Червенякова.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!