Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

И пожарникарите са готови за протест

/
/
275 Views

След полицаите и пожарникарите обявиха, че са готови да излязат на протест. Причина за недоволството им е заложеното увеличение на заплатите от 10% в следващия бюджет. Огнеборците твърдят, че работата им на първа линия срещу коронавируса е недооценена и се чувстват огорчени.

В същото време за работещите в различни администрации и административни структури, включени в социално-икономическия пакет на правителството за овладяване на пандемията и намаляване на последствията от нея, възнагражденията от 01.08. 2020 г. бяха увеличени с до 30%“, пише в позиция на националния синдикат “Огнеборец”, публикувана на сайта на КНСБ.

Advertisement:

Така огромна част от огнеборците вече декларират готовност да излязат на улицата. Освен в “Огнеборец” пожарникари членуват и в най-големия полицейски синдикат – СФСМВР, който вече обяви намерения за протест.

 

 

 

 

От няколко дни полицаи в различни градове на страната излизат на предупредителни демонстрации. Те настояват за увеличение на заплатите им и твърдят, че ако правителството не се съгласи на преговори, ще организират национално недоволство на 8 ноември.

Искрата, запалила полицейското недоволство, бе правителствено решение, с което се дава възможност за скок на заплатите до 30% в над 30 различни администрации. МВР не е в списъка, макар че полицаите, наред с лекарите, здравните инспектори и пожарникарите, са хората на първа линия непрекъснато. Досега полицаите получиха еднократна награда от 600 лв. И тези пари обаче не стигнаха до всички служители. За пожарникарите бонуси не бяха дадени.

Крайно неприемливо за нас е и през предстоящата 2021 г. средствата за издръжка и капиталови разходи на ведомството да бъдат далеч под прага на потребностите…За поредна година благодарение на “адекватната” финансова политика от страна на правителството, МВР, в частност неговите структури, ще бъде принудено да търси спонсорство под формата на дарения от общини и държавни структури“, пишат още от “Огнеборец”.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar